Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια, μουσκεμένα σε νερό για 7-8 ώρες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό από νεράντζι
½ κουταλιά της σούπας χυμό από λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για 10 λεπτά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ζεστό ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 8-9 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 30-45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό νεραντζιού και το ρίχνουμε στα ρεβίθια. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ρεβίθια χλιαρά με λίγο δεντρολίβανο ή θυμάρι.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.