search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:48
MENU CLOSE

Reuters: Στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη όλοι θέλουν να είναι Σύριοι

08.03.2020 13:19
Καθυστερημένο κλείσιμο συνόρων: Χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες νεκροί στα Βαλκάνια -Δείτε ανά χώρα - Media

 

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα λόγω της συγκέντρωσης ανθρώπων από άλλες εμπόλεμες ζώνες αλλά και οικονομικών μεταναστών, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει ότι οι Σύριοι που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα θεωρούν ότι οι ελπίδες τους να βρουν καταφύγιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπονομεύονται από την παρουσία χιλιάδων άλλων μεταναστών που προέρχονται από σχετικά ασφαλείς πατρίδες. Χαρακτηρίζοντας τους Αφγανούς μετανάστες και όχι πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι στη χώρα τους μαίνονται οι συγκρούσεις, το Reuters σημειώνει ότι οι Αφγανοί και Πακιστανοί είναι πολύ περισσότεροι στα σύνορα από ότι οι Σύριοι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να σωθούν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Οι υπόλοιποι μετανάστες υποκρίνονται ότι αποτελούν Σύριους πρόσφυγες, εκτιμά το πρακτορείο.

«Με εξοργίζει όταν συναντώ ανθρώπους από το Μαρόκο, το Πακιστάν, ακόμα και ο Αφγανιστάν», λέει ένας 20χρονος πρόσφυγας από το Χαλέπι. «Αν εδώ βρίσκονταν μόνο δύο ή τρεις χιλιάδες Σύριοι, ίσως η Ελλάδα να άνοιγε τα σύνορά της. Ξέρουν ότι είμαστε πρόσφυες», προσθέτει.

Ένας 15χρονος Σύριος αναφέρει: «Δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, την Αλγερία και το Πακιστάν. Ακόμα και στο Αφγανιστάν η κατάσταση είναι καλύτερη από τη Συρία. Εμείς έπρεπε να φύγουμε επειδή η κυβέρνησή μας θέλει να μας σκοτώσει ή να μας διώξει από τις εστίες μας».

Ένας Μαροκινός μετανάστης, αναφέρει το Reuters, δήλωσε: Οι ηγέτες μας είναι διεφθαρμένοι οπότε δεν έχουμε καμία πιθανότητα για μια αξιοπρεπή ζωή. Αν τα καταφέρω να περάσω στην Ευρώπη θα δηλώσω ότι είμαι από τη Συρία αλλιώς θα με στείλουν πίσω.

«Όλοι θέλουν ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε στο Reuters ένας άλλος πρόσφυγες από το Ιντλίμπ. «Αλλά οι άνθρωποι που έχουν μια χώρα να επιστρέψουν διαθέτουν μια πολυτέλεια που εμείς δεν μπορούμε ούτε να ονειρευτούμε. Η Συρία έχει τελειώσει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:47