search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:31
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τι λένε off the record οι επιστήμονες του υπ. Υγείας για τη μετάληψη

09.03.2020 19:55
Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση μετάληψη σε ναό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας - Πιστοί δε φορούσαν καν μάσκα (Photos) - Media

 

Φαίνεται ότι η… σιωπή της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, σχετικά με την ασφάλεια κατά τη μετάληψη, μετά και τα όσα ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, δεν είναι και τόσο εκκωφαντική.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, μετά την ενημέρωση που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, οι επιστήμονες τοποθετήθηκαν σχετικά με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και ήταν σαφέστατοι.

«Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» είπαν οι ειδικοί της Επιτροπής, τονίζοντας πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις -κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες.

Ωστόσο, οι ίδιοι λένε ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υποστηρίζοντας ότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:27