10/07/2020 06:20:02

Ακούμε, προσέχουμε, για να έχουμε υγεία

Το έχει η κακιά μοίρα των δημοσιογράφων και όχι μόνο των Ελλήνων, να γίνονται κατά καιρούς σεισμολόγοι, αστυνομικά δαιμόνια, δικηγόροι, πάσης φύσεως καθηγητές, πολιτικοί (ως προθέρμανση για καριέρα).

Όλες αυτές οι ιδιότητες όταν χρησιμοποιούνται από τους συναδέλφους πάει και έρχεται,αρκεί να μην κάνουμε τους γιατρούς.

Κυρίως δε, όταν τα πράγματα είναι σοβαρά,όπως τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού. Ευτυχώς μέχρι τώρα, δεν έχουμε παρά ελάχιστες περιπτώσεις που συνάδελφοι,μπήκαν στη λογική να κάνουν τους λοιμωξιολόγους,αφήνοντας τον ρόλο αυτό στους ειδικούς. Υπήρξαν δυο τρεις περιπτώσεις που ορισμένοι αγύρτες- ανάμεσά τους και ένας αρχηγός κόμματος, τρομάρα του - που επιχείρησαν να πλασάρουν και να πουλήσουν μαντζούνια και ελπίζουμε μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μαζευτούν. Κατά τα άλλα, ας κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις:

  • Γενικά τα προληπτικά μέτρα που πήρε η αρμόδια επιτροπή των ιατρών του υπουργείου Υγείας κρίνονται ως σωστά και πάρθηκαν εγκαίρως.
  • Οι πολίτες- μέχρι τώρα- ανταποκρίνονται στις οδηγίες που στόχο έχουν την συγκράτηση εξάπλωσης του ιού
  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ανταποκριθεί με επάρκεια, πάρα τις ελλείψεις του συστήματος υγείας.
  • Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, σε ό,τι αφορά,την ατομική ευθύνη του καθενός,την στήριξη γονέων και παιδιών, την ενίσχυση του ΕΣΥ, τις επιπτώσεις στην οικονομία και ότι τα θρησκευτικά καθήκοντα να προσαρμοστούν στις οδηγίες των ειδικών.
  • Τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας και κάνουν τις προτάσεις τους. Τα δύσκολα λοιπόν είναι μπροστά. Ας ακούμε λοιπόν τους γιατρούς και τους ειδικούς,με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων μας.
  • Τα δύσκολα λοιπόν είναι μπροστά Ας ακούμε λοιπόν τους γιατρούς και τους ειδικούς,με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων μας.

Τα δύσκολα λοιπόν είναι μπροστά.
Ας ακούμε λοιπόν τους γιατρούς και τους ειδικούς,με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.