search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:56
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Εφημερίδες: Συνδρομές με κάθε τρόπο για να σωθούν

30.03.2020 05:41
Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων - Media

 

Οι συνδρομές αυτή την περίοδο μοιάζουν να είναι η μόνη λύση για να εξασφαλιστούν έσοδα από το κοινό. Η ανεξέλεγκτη κλοπή των κειμένων του ΑΠΕ, έχει χτυπήσει τις εφημερίδες αφού η ενημέρωση παρέχεται δωρεάν, αλλά είναι ανυπόγραφα. Το θέμα της λειτουργίας του ΑΠΕ, μετά την κρίση της πανδημίας πρέπει να εξεταστεό σοβαρά.

Το σημαντικότερο στοιχείο για την μείωση των πωλήσεων. είναι ο φόβος. Ο κόσμος δεν πηγαίνει στο περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ για να αγοράσει την εφημερίδα. Τα έσοδα κατακρημνίζονται. Ο δρόμος, ο δύσκολος, είναι οι συνδρομές των εντύπων ή των ηλεκτρονικών εκδόσεων.

Η “Καθημερινή” έχει μεγάλη εμπειρία στη διανομή εντύπων εντός του λεκανοπεδίου και είναι το παράδειγμα. Η εφημερίδα κάθε πρωί είναι στην πόρτα των συνδρομητών. Σε αυτό το δίκτυο θα μπορούσαν να βρεθούν κι άλλα έντυπα.

Το ηλεκτρονικό περίπτερο είναι η δεύτερη λύση. Η ΕΙΗΕΑ θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει αυτή την υπηρεσία με έναν εύκολο τρόπο να αγοράζει ο αναγνώστης την εφημερίδα.

Παρεμφερές ζήτημα είναι ο τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών. Οι πολλαπλές επιλογές θα βοηθήσουν τις εφημερίδες να βρουν εύκολα αναγνώστες. Όλα αυτά χρειάζονται να γίνουν άμεσα και συνδιαστικά.

Πηγή: mediagr.org

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:56