28/05/2020 22:23:58

Κορωνοϊός - Εφημερίδες: Συνδρομές με κάθε τρόπο για να σωθούν

Κορωνοϊός - Εφημερίδες: Συνδρομές με κάθε τρόπο για να σωθούν  - Media

 

Οι συνδρομές αυτή την περίοδο μοιάζουν να είναι η μόνη λύση για να εξασφαλιστούν έσοδα από το κοινό. Η ανεξέλεγκτη κλοπή των κειμένων του ΑΠΕ, έχει χτυπήσει τις εφημερίδες αφού η ενημέρωση παρέχεται δωρεάν, αλλά είναι ανυπόγραφα. Το θέμα της λειτουργίας του ΑΠΕ, μετά την κρίση της πανδημίας πρέπει να εξεταστεό σοβαρά.

Το σημαντικότερο στοιχείο για την μείωση των πωλήσεων. είναι ο φόβος. Ο κόσμος δεν πηγαίνει στο περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ για να αγοράσει την εφημερίδα. Τα έσοδα κατακρημνίζονται. Ο δρόμος, ο δύσκολος, είναι οι συνδρομές των εντύπων ή των ηλεκτρονικών εκδόσεων.

Η “Καθημερινή” έχει μεγάλη εμπειρία στη διανομή εντύπων εντός του λεκανοπεδίου και είναι το παράδειγμα. Η εφημερίδα κάθε πρωί είναι στην πόρτα των συνδρομητών. Σε αυτό το δίκτυο θα μπορούσαν να βρεθούν κι άλλα έντυπα.

Το ηλεκτρονικό περίπτερο είναι η δεύτερη λύση. Η ΕΙΗΕΑ θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει αυτή την υπηρεσία με έναν εύκολο τρόπο να αγοράζει ο αναγνώστης την εφημερίδα.

Παρεμφερές ζήτημα είναι ο τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών. Οι πολλαπλές επιλογές θα βοηθήσουν τις εφημερίδες να βρουν εύκολα αναγνώστες. Όλα αυτά χρειάζονται να γίνουν άμεσα και συνδιαστικά.

Πηγή: mediagr.org

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.