02/03/2021 22:23:42

Νέα Υόρκη: Τίγρης σε ζωολογικό κήπο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Νέα Υόρκη: Τίγρης σε ζωολογικό κήπο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό  - Media

 

Η Νάντια, μια 4χρονη τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, είναι η πρώτη του είδους της που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η τετράχρονη τίγρης της Μαλαισίας, βρέθηκε θετική μετά την ανάπτυξη ενός ξηρού βήχα και αναμένεται να ανακάμψει πλήρως, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ, σε δελτίο Τύπου.

Δείγματα από την Νάντια ελήφθησαν και εξετάστηκαν αφότου η τίγρης – και πέντε ακόμη τίγρεις και λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο – άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα αναπνευστική νόσου, σύμφωνα με το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας. Κανένα άλλο ζώο στον ζωολογικό κήπο δεν παρουσιάζει συμπτώματα, όπως αναφέρει το iefimerida..

Κι ενώ έχει μειωθεί η όρεξή τους, οι τίγρεις στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ χαίρουν καλής κτηνιατρικής φροντίδας και είναι αλληλεπιδραστικοί με τους φροντιστές τους» αναφέρει ο ζωολογικός κήπος.

«Δεν είναι γνωστό πώς θα αναπτυχθεί αυτή η ασθένεια σε μεγάλες γάτες, αφού διαφορετικά είδη μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά σε νέες μολύνσεις, αλλά θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε στενά και αναμένουμε να αναρρώσουν πλήρως».

Κόλλησε από υπάλληλο του ζωολογικού κήπου

Τα ζώα μολύνθηκαν από έναν υπάλληλο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος ήταν «ασυμπτωματικά μολυσμένος με κορωνοϊό» ενώ τα φρόντιζε, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο. Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ είναι κλειστός για το κοινό από τις 16 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό συμβουλεύονται να ελαχιστοποιήσουν την επαφή με τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων, μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίαw

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.