29/05/2020 08:24:44

Δημοσιογράφος του BBC βάζει στη θέση της τη βρετανική κυβέρνηση και γίνεται viral (Video)

Δημοσιογράφος του BBC βάζει στη θέση της τη βρετανική κυβέρνηση και γίνεται viral (Video) - Media

 

Ένα λεπτό ήταν αρκετό για να γίνει η δημοσιογράφος του BBC Έμιλι Μέιτλις παγκόσμιο viral.

Και αυτό, γιατί μέσα σε κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα, έβαλε τη βρετανική κυβέρνηση στη θέση της και τον κορωνοϊό στις πραγματικές του διαστάσεις.

«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τον κορωνοϊό μοιάζει μερικές φορές τετριμμένη και αποπροσανατολιστική. Δεν επιβιώνεις από την αρρώστια μόνο αν έχεις δύναμη ψυχής και είσαι ισχυρός χαρακτήρας, ο,τι και αν μας λένε οι συνάδελφοι του πρωθυπουργού», είπε ξεκινώντας την παρουσίαση της εκπομπής Newsnight.

Τα λόγια της στηλίτευαν τις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντομινίκ Ρααμπ, ο οποίος είπε πρόσφατα πως ο Μπόρις Τζόνσον θα ξεπεράσει σίγουρα τον κορωνοϊό αφού είναι «μαχητής».

«Η ασθένεια δεν είναι ένας μεγάλος ισοπεδωτής, τις συνέπειες του οποίου φτωχοί και πλούσιοι επωμίζονται εξίσου -αυτό είναι ένας μύθος που χρειάζεται να καταρριφθεί».

«Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τώρα, οδηγοί λεωφορείων, υπάλληλοι σούπερμάρκετ, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και καταστηματάρχες, ανήκουν στο χαμηλότερα αμοιβόμενο εργατικό δυναμικό. Έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό γιατί είναι περισσότερο εκτεθειμένοι. Αυτοί που μένουν σε πολυόροφες πολυκατοικίες και μικρά διαμερίσματα, θα περάσουν δυσκολότερα την καραντίνα, ενώ όσοι κάνουν χειρονακτικές εργασίες δεν μπορούν καν να εργαστούν από το σπίτι», συνέχισε.

«(Ο κορωνοϊός) είναι ένα θέμα υγείας με τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική ευημερία και τη δημόσια υγεία. Απόψε, [...] συζητάμε τι είδους μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν ώστε να μην βαθύνει κι άλλο η κοινωνική ανισότητα».

Πηγή: bovary.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.