search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 13:02
MENU CLOSE

Επιμένει η Γιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα επιτραπεί (Video)

29.04.2020 16:37
Επιμένει η Γιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα επιτραπεί (Video) - Media
 
Επιμένει στη θέση της ότι “όποιος πιστεύει, δεν κολλάει” κορωνοϊό από τη μετάληψη η Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, Ελένη Γιαμαρέλλου.
 
Μιλώντας το Mega, η κ. Γιαμαρέλλου ανέφερε πως “το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό. Όποιος πιστεύει στα Θεία Μυστήρια και ότι με τη Θεία Κοινωνία λαμβάνει μόνο Σώμα και Αίμα Χριστού, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα επιτρέπεται”.
 
Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και στις αρχές της πανδημίας και της συζήτησης για το πόσο επικίνδυνη είναι η Θεία Κοινωνία στην εξάπλωση του κορωνοϊού.
 

Κατά τα λοιπά, η λοιμωξιολόγος τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων λέγοντας ότι “είμαι υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία κυρίως για τα μεγάλα παιδιά. Οπωσδήποτε θα ανοίξει η Γ’ Λυκείου εν συνεχεία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Για τα πιο μικρά παιδιά θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών είναι κυρίως ασυμπτωματικά. Δεν γνωρίζουμε αν μεταφέρουν τη νόσο. Μας απασχολεί το αν τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν ευπαθείς ομάδες”.
 
Αναφορικά με το αν μεταδίδουν τον ιό τα παιδιά: “Σήμερα έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι τα παιδιά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό που γνωρίζαμε στην αρχή της πανδημίας. Όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν το αναπνευστικό δεν έχει προσβληθεί, δεν μπορείς να μεταδώσεις τον ιό για παράδειγμα”.
 
Παράλληλα τόνισε, ότι είναι έως τώρα είναι άγνωστη η αιτία που προκαλεί φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά και ερευνάται η σχέση του συνδρόμου με τον κορονοϊό, σύνδρομο που όπως τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου ονομάζεται σύνδρομο Καβασάκι που δεν έχει συνδεθεί με τους κορονοϊούς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28