search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:30
MENU CLOSE

Ρωσία: Τρεις γιατροί έπεσαν από παράθυρα νοσοκομείων

04.05.2020 18:41
Ρωσία: Τρεις γιατροί έπεσαν από παράθυρα νοσοκομείων - Media

 

Τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας έπεσαν μυστηριωδώς από παράθυρα νοσοκομείων στη Ρωσία τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Οι πολίτες ανησυχούν για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και των επαγγελματιών της Υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δύο από αυτούς τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας είναι νεκροί και ένας παραμένει στο νοσοκομείο.

Και τα τρία περιστατικά, τα οποία διερευνώνται από τις ρωσικές αρχές, προκάλεσαν έντονη συζήτηση στον ρωσικό τύπο και στα social media.

Ο Alexander Shulepov, γιατρός σε ασθενοφόρα στο Voronezh, μια πόλη περίπου 320 μίλια νότια της Μόσχας, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από πτώση από παράθυρο νοσοκομείου το Σάββατο. Η τοπική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη περιφερειακούς αξιωματούχους υγείας, είπε ότι έπεσε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου του νοσοκομείου Novousmanskaya, όπου εργαζόταν και λάμβανε θεραπεία όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Shulepov νοσηλεύτηκε για κορωνοϊό στις 22 Απριλίου, την ίδια ημέρα που ο ίδιος και ο συνάδελφός του Alexander Kosyakin δημοσίευσαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο λέγοντας ότι αναγκάστηκε να συνεχίσει να εργάζεται αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Kosyakin είχε επίσης προηγουμένως επικρίνει τη διοίκηση του νοσοκομείου για ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και ανακρίθηκε από την αστυνομία για φερόμενη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων.

Το νοσοκομείο Novousmanskaya ανακοίνωσε ότι ο Shulepov είχε αποσυρθεί από τη στιγμή που ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη θετική διάγνωσή του και του προσφέρθηκε νοσηλεία στο θάλαμο μολυσματικών ασθενειών.

Επίσης, την Πρωτομαγιά, η Elena Nepomnyashchaya, επικεφαλής ιατρός νοσοκομείου στην πόλη Krasnoyarsk της Σιβηρίας, πέθανε μετά από μια εβδομάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με το περιφερειακό τμήμα του υπουργείου Υγείας.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός TVK Krasnoyarsk ανέφερε εκείνη τη στιγμή ότι η Nepomnyashchaya φέρεται να έπεσε έξω από ένα παράθυρο σε συνάντηση με περιφερειακούς αξιωματούχους υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τη μετατροπή της κλινικής σε νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού.

Στις 24 Απριλίου, η Natalya Lebedeva, επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης στο Star City, στην κύρια εκπαιδευτική βάση για τους κοσμοναύτες της Ρωσίας, πέθανε σε νοσοκομείο μετά από πτώση.

Το νοσοκομείο της Ομοσπονδιακής Βιοϊατρικής Υπηρεσίας, το οποίο αναφέρει ότι την αντιμετώπισε ως ύποπτη για κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι συνέβη «ένα τραγικό δυστύχημα», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:29