search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:38
MENU CLOSE

Πέντε δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης χωρίς… κρατική επιδότηση

05.05.2020 16:25
Πέντε δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης χωρίς… κρατική επιδότηση - Media

 

Πέντε δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, αλλά και Λαύριο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη και μάλιστα με αποκλειστικότητα, προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως κάθε χρόνο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το evros-news.gr, δεν πρόκειται για άλλη μια φορά να υπάρξει το παραμικρό ενδιαφέρον, για έναν πολύ απλό λόγο. Τα συγκεκριμένα δρομολόγια μπορεί να είναι ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας ενός έως πέντε ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δρομολογιακών γραμμών που αφορούν το νησί της Σαμοθράκης, αλλά χωρίς κρατική επιδότηση. Όποιος δηλαδή αποφασίσει να πάρει τον διαγωνισμό, θα έχει την αποκλειστικότητα για 1 ή 5 χρόνια, αλλά οι εισπράξεις του θα είναι μόνο από τα εισιτήρια. Κάτι φυσικά που δεν συμφέρει καμιά ακτοπλοϊκή εταιρεία, γι’ αυτό και δεν εμφανίστηκε χρόνια τώρα, ούτε πρόκειται φυσικά και φέτος να εμφανιστεί.

Με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναζητούνται εταιρείες που θα αναλάβουν κάποια από τα 117 προτεινόμενα δρομολόγια που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη. Το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας καλεί πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες, για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας ενός έως πέντε ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών που περιλαμβάνονται στον πίνακα του διαγωνισμού.

Υπάρχουν φυσικά τα δυο επιδοτούμενα δρομολόγια:

  • Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη και
  • Αλεξανδρούπολη-Λήμνος-Σαμοθράκη

τα οποία για φέτος έχουν δοθεί με διαγωνισμό στην Zante Ferries, με αυτό προς την Λήμνο να πραγματοποιείται τους 3 θερινούς μήνες.

Με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αναζητείται εταιρεία και για τις γραμμές:

3) Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν βρέθηκε εταιρεία να το αναλάβει ούτε με επιδότηση από την στιγμή που η SAOS Ferries του Φώτη Μανούση δεν ενδιαφέρθηκε.

Υπάρχουν ακόμα οι γραμμές:

4) Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Αλεξανδρούπολη-Λήμνος-Μυτιλήνη με πρόβλεψη για 3 δρομολόγια την εβδομάδα για όλο τον χρόνο

5) Σαμοθράκη-Καβάλα, με 3 δρομολόγια την εβδομάδα για όλο τον χρόνο

6) Μυτιλήνη-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη με δύο δρομολόγια την εβδομάδα για την θερινή περίοδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:37