08/07/2020 17:19:32

Βουλή: Μπερδεύτηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ, δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν και... αποχώρησαν

Πρωτογενές έλλειμμα 5 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό λόγω κορωνοϊού - Media

 

Ενα διαδικαστικό θέμα, από αυτά που δεν απασχολούν ούτε μονόστηλο εφημερίδας, για να δανειστώ έκφραση των ημερών, δημιούργησε αρκετές αρρυθμίες την Τετάρτη στο εσωτερικό της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια συζητείτο το θέμα της άρσης της ασυλίας 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μήνυση ιδιωτών για «εσχάτη προδοσία» λόγω της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για όσους επανεξελέγησαν και είχαν ψηφίσει τις Πρέσπες στην προηγούμενη Βουλή.

Η ψήφος βεβαίως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι διαδικαστική, καθώς βάσει του άρθρου 61 κανένας βουλευτής δεν διώκεται για την ψήφο του. Και όχι μόνο αυτό. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, «αυτή η μήνυση έπρεπε να μην έχει έρθει στην Ολομέλεια», αλλά «έπρεπε να είχε λυθεί στη Δικαιοσύνη», χαρακτηρίζοντάς τη αβάσιμη.

Εν πάση περιπτώσει, η μήνυση έφθασε στη Βουλή και προκάλεσε... μποφόρ στην Κ.Ο. - και όπως γράφει η Καθημερινή - κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. «μπερδεύτηκαν» για τη στάση που έπρεπε να τηρήσουν, ρίχνοντας το μπαλάκι σε έλλειψη ενημέρωσης. Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να... φύγουν. Τελικά, όσοι παρέμειναν ψήφισαν κατά, πλην ενός, του βουλευτή Γιάννη Παππά, ο οποίος επέλεξε το «παρών».

Και αν το «παρών» του γαλάζιου βουλευτή είναι «light» διαφοροποίηση, υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Παπαδόπουλος, που ψήφισε... υπέρ της άρσης ασυλίας. Προφανώς και η θετική ψήφος ήταν από λάθος, αλλά αν σκεφθεί κανείς πως πριν από ενάμιση χρόνο είχε χωριστεί η Ελλάδα στα δύο για τις Πρέσπες, η χθεσινή εικόνα στη Βουλή είχε σουρεαλιστικά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.