search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:36
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατέλαβαν και παρέδωσαν στις φλόγες αστυνομικό τμήμα (Videos)

29.05.2020 07:01
ΗΠΑ: Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατέλαβαν και παρέδωσαν στις φλόγες αστυνομικό τμήμα (Videos) - Media

 

Nύχτα άγριων συγκρούσεων ήταν και η σημερινή στην Μινεάπολις των ΗΠΑ, την πόλη όπου έλαβε ώρα η αποτρόπαια δολοφονία Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό που τον έπνιξε αδίστακτα πατώντας τον με το γόνατό του στο λαιμό. 

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το τρίτο αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου υπηρετούσε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ και άρχισαν τα επεισόδια έξω από το κτίριο. Λίγο αργότερα ωστόσο οι διαδηλωτές υποχώρησαν για λίγο καθώς αστυνομικοί ακροβολισμένοι στο κτίριο έριχναν βολές δακρυγόνων και λαστιχένιες σφαίρες. Λίγο αργότερα όωμς οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν και τελικά επιτέθηκαν εκ νέου στο κτίριο πυρπολώντας το και εξαναγκάζοντας τους αστυνομικούς να πάρουν τα περιπολικά και να το εγκαταλείψουν άρον άρον. 

 

Η αρχή της πόλης προειδοποίησε για «ανεπιβεβαίωτες» αναφορές ότι οι γραμμές αερίου προς το Τρίτο Αστυνομικό τμήμα κόπηκαν και ότι υπήρχαν άλλα εκρηκτικά στο κτίριο. Κάλεσε τους ανθρώπους να υποχωρήσουν από το κτίριο.

Ένα αυτοκίνητο και τουλάχιστον δύο άλλα κτίρια στην περιοχή ήταν επίσης φλεγόμενα, και οι λεηλασίες επέστρεψαν για μια δεύτερη νύχτα σε ένα κοντινό κατάστημα με έκπτωση Target, αριστερά επιβιβάστηκαν και κενά από την προηγούμενη νύχτα, για να καλύψουν ό, τι έμεινε μέσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:32