search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:18
MENU CLOSE

Καταγγελία για καταστήματα Notos: Μειώνουν ώρες εργασίας, αλλάζουν συμβάσεις, κόβουν ποσοστά

29.05.2020 09:50
Απανωτά «χτυπήματα» στο λιανεμπόριο: «Ρολά» στο Notos Home του Golden Hall - Media

 

Σύμφωνα με καταγγελία του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις καλλυντικών, στα καταστήματα «NOTOS COM», η εργοδότρια εταιρεία ζητά από τους συμβούλους αισθητικής να σταματήσουν για διάστημα 4 μηνών να λαμβάνουν τα συμφωνημένα ποσοστά επί των πωλήσεων, ποσοστού έως και 20% επί του συνόλου των αποδοχών, ενώ από τους εμποροϋπαλλήλους ζητείται να μειωθεί το εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης από 32 ώρες που είναι σήμερα σε 24 ώρες.

Μάλιστα γίνεται λόγος για έτοιμα ιδιωτικά συμφωνητικά στα γραφεία της εταιρείας, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο εργοδότης δεν συζητά καν την ένταξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ γιατί δεν επιθυμεί να πληρώνει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα δε με το σωματείο εργαζομένων στα καλλυντικά, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εφαρμόζει εδώ και αρκετό καιρό την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού έστω και  εκπρόθεσμα αποχώρησε από την εργοδοτική οργάνωση του κλάδου. Μάλιστα στο παρελθόν οι σύμβουλοι αισθητικής είχαν εξαναγκαστεί και πάλι σε μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησής τους από 38 σε 35 ώρες.

Καταλήγοντας το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στη NOTOS.COM να μην αποδεχθούν κανένα τετελεσμένο στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:18