search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:15
MENU CLOSE

Τσίπρας από Ρόδο: Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων

04.06.2020 09:16
5087138.jpg

Την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του σήμερα στο νησί της Ρόδου.

Κατά την επίσκεψή του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με καταστηματάρχες των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και -όπως επισήμαναν- είναι ιδιαίτερα σοβαρά, αφού οι περισσότεροι έχουν να εργαστούν από τον περασμένο Οκτώβριο και οι υποχρεώσεις αυξάνονται συνεχώς.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του σωματείου καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν» και εξέφρασε τους φόβους του ότι «υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.

Εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:15