search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Θέατρο: Παραστάσεις του καλοκαιριού

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2129
11-6-2020
13.06.2020 03:00
anakainisi-alsos_kintis.jpg

 

Κι όμως, δεν είναι λίγες οι παραγωγές που ήδη ανακοίνωσαν ότι, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, θα παρουσιαστούν από το Ελεύθερο Θέατρο φέτος το καλοκαίρι. Οι περισσότερες είναι επαναλήψεις με θιάσους που απαρτίζονται από λίγα πρόσωπα και πολλές σκοπεύουν να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα.

Τον Ιούλιο, λοιπόν, μετά το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Μπέκετ – που, όπως γράψαμε σε προηγούμενο τεύχος, θα ανεβάσει ο Γιάννης Κακλέας – προγραμματίζουν παραστάσεις τα παρακάτω θέατρα:

Οι Vasistas, έχοντας ήδη παρουσιάσει διαδικτυακά το «No man is an island entire of itself» σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, θα παίξουν το έργο ζωντανά στα τέλη Ιουνίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ο Δημήτρης Καραντζάς ετοιμάζει μια σύνθεση πάνω στο έργο του Σοφοκλή «Οιδίπους», που αντλεί υλικό τόσο από το κείμενο του τραγικού όσο και από την ομώνυμη ταινία του Παζολίνι. Παίρνουν μέρος ο Μιχάλης Σαράντης, η Μαρία Κεχαγιόγλου και ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Η παράσταση θα παρουσιαστεί πρώτα στην Αττική (στα θέατρα Κατράκειο, Πέτρας, Παπάγου, Βράχων) και έπειτα θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

Ο Τάκης Ζαχαράτος θα μονοπωλήσει το Θερινό Άλσος με ένα πρόγραμμα γεμάτο χιούμορ και απολαυστικές μιμήσεις που έχει τίτλο «Έλα μια βόλτα».

Στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο θα δούμε τέσσερις παραγωγές. Ανάμεσά τους το «Δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, όπου πρωταγωνιστούν ο ίδιος και ο Σωτήρης Χατζάκης, και το «Υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η οποία υποδύεται μια 45χρονη γυναίκα που ο άνδρας της την εγκαταλείπει ύστερα από 20 χρόνια γάμου.

Στην αυλή του θεάτρου Από κοινού στο Γκάζι θα απολαύσουμε την Ελένη Γερασιμίδου στην πολιτικοκοινωνική επιθεώρηση «Μένουμε… ταπί», η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει σατιρικά επεισόδια με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στο Δελφινάριο ο Μάρκος Σεφερλής θα ανεβάσει την επιθεώρηση «Ευτυχισμένο το 2020».

Ο Στέλιος Μάινας θα ερμηνεύσει έναν βετεράνο του Βιετνάμ που επιστρέφει στη χώρα του και προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μοναξιά της μεγαλούπολης. Τη δραματική κομεντί «Ο Κήπος» του Μπρους Γκουτς θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Μυλωνάς.

Το «Προσοχή, ο φίλος μου δαγκώνει» της Κάρολ Κριπ σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη θα παρουσιαστεί πρώτα σε ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και μετά θα περιοδεύσει με τον ίδιο, τον Μέμο Μπεγνή και τη Ναταλία Δραγούμη.

Σε περιοδεία βγαίνει επίσης η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω…» του Γιώργου Θεοδοσιάδη με τον Σπύρο Πούλη και τον Σπύρο Σπαντίδα, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Θα περιοδεύσει και το πολιτικό έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τον ίδιο, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Τάσο Χαλκιά και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Τέλος, ο Γιώργος Κιμούλης με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, αφού ξεκινήσουν τις παραστάσεις τους στην Αττική (Παπάγου και Βεάκειο), θα περιοδεύσουν με το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το παγκάκι».

Και έπεται συνέχεια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02