search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:02
MENU CLOSE

Dixie Chicks: Το γυναικείο συγκρότημα της κάντρι άλλαξε όνομα!

29.06.2020 08:18
Dixie Chicks: Το γυναικείο συγκρότημα της κάντρι άλλαξε όνομα! - Media

 

Το αμερικανικό γυναικείο συγκρότημα της κάντρι «Dixie Chicks» μετονομάστηκε σε «The Chicks», όπως ανακοινώθηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συγκρότημα απάλειψε τον όρο Dixie, ο οποίος είναι συνώνυμος με τη Συνομοσπονδία, δηλαδή τις νότιες δουλοκτητικές πολιτείες κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Το γκρουπ της κάντρι αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του για να προσαρμοστεί στο κλίμα διαμαρτυρίας που πυροδότησε η δολοφονία του Αφρο-Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

Το συγκρότημα από το Τέξας κυκλοφόρησε μάλιστα και τραγούδι διαμαρτυρίας με τίτλο «March March». Το βίντεοκλιπ του τραγουδιού είναι μοντάζ από στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις που διοργανώνεται στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Προηγήθηκε το αμερικάνικο συγκρότημα της κάντρι ποπ Lady Antebellum, που επίσης άλλαξε το όνομα του νωρίτερα αυτό τον μήνα σε Lady A, επειδή ο όρος Antebellum συνδέεται και αυτός με την περίοδο της δουλείας στον αμερικανικό νότο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:02