search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Σκηνικό σύγκρουσης – Ευθεία επίθεση από Φώφη Γεννηματά με ισχυρά πυρά κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2132
2-7-2020
03.07.2020 03:00
fofi3.jpg

 

Για τα ανοιχτά και ιδιαίτερα δύσκολα ζητήματα που έχει φέρει η κρίση της πανδημίας θα απαντήσει αύριο Παρασκευή σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση που του κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά την Τετάρτη, την ώρα που ανέβηκε η αυλαία για το γενικό άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας. 

«Η κρίση στην ελληνική οικονομία παίρνει πια επικίνδυνες διαστάσεις» τονίζει στην ερώτησή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θέτοντας το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό αν «θα επιμείνετε στην πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας”, που δεν αντιμετωπίζει την κρίση, αφήνει την οικονομία να βυθιστεί στην ύφεση, οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας και σε νέα αδιέξοδα για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους εργαζόμενους».
Παράλληλα η Γεννηματά ρωτάει τον πρωθυπουργό για το αν «θα επιμείνετε σε μία πολιτική που εκμεταλλεύεται την κρίση για να καταστρατηγήσει τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα μας και να οδηγήσει σε γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης». 

Οξεία κριτική μάλιστα άσκησε κατά της «γαλάζιας» κυβέρνησης η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για την έλλειψη μέτρων στήριξης του τουριστικού κλάδου, όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
«Είναι μεγάλο το πλήγμα για την οικονομία μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα. Γι’ αυτό φωνάζουμε, μήνες τώρα, ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά επιπλέον δημιουργεί αντικίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «θα έπρεπε να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% για να είναι ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι θα είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου για τις εταιρείες που πλήττονται».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα έπρεπε να προλάβουν καταστάσεις», κάνοντας λόγο για ένα «κατώτερο των περιστάσεων και μίζερο» πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ενώ σημείωσε πως καθυστέρησαν να βγάλουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και πως 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι στον αέρα επειδή αρνείται η κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση. 

«Βολές» σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. 
Είχε προηγηθεί η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. 
Επαναλαμβάνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλήρως την πολιτική ευθύνη για όλα όσα γίνονται γνωστά το τελευταίο διάστημα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ τόνισε με έμφαση πως «η πολιτική ζωή του τόπου δηλητηριάζεται από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά Δεξιά». 

Ωστόσο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε και κατά του «γαλάζιου» στρατοπέδου λέγοντας πως «κάνει λάθος η Ν.Δ. αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί τη συντηρητική της ατζέντα σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων», σημειώνοντας πως αποτελεί εντυπωσιακό γεγονός ο Μητσοτάκης να πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον Τσίπρα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42