27/11/2020 11:11:17

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου: Η απόφαση προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου: Η απόφαση προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη - Media

 

Για πλήγμα στις σχέσεις με την Ελλάδα κάνει λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφορικά με την απόφαση της Τουρκίας, να μετατρέψει το ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας, σε τζαμί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η απόφαση αυτή «προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη», ενώ συμπληρώσει ότι ο οικουμενικός χαρακτήρας της Αγία Σοφία «ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

Αναλυτικά η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου. Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.