search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:52
MENU CLOSE

Ελευθερία Κουμάντου: Έχω μάθει να μιλάω με το ρεπορτάζ μου

18.07.2020 19:39
Ελευθερία Κουμάντου: Έχω μάθει να μιλάω με το ρεπορτάζ μου - Media

 

«Έχω μάθει να μιλάω με το ρεπορτάζ και τη δουλειά μου και κανείς δεν έχει προσπαθήσει μέχρι στιγμής κανείς να με διαψεύσει» σημείωσε η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου για την στοχοποίησή της από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο ενώ παράλληλα περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη το απόγευμα.

«Kαλύπτουμε συγκεντρώσεις και πορείες πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι και σπάνια εώς ποτέ δεν έχει βγει κάποιος να διαψεύσει αυτά που έχουμε μεταδώσει» σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε με 15 άτομα αλλά δεν ξεπέρασαν τους 80. Ήταν αποκομμένη από την αστυνομία, η οποία είχε μέτωπο στην αντισυγκέντρωση που είχαν καλέσει οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δεν έγινε καμία πρόκληση ή επεισόδιο. Κάποια στιγμή η αντισυγκέντρωση έλαβε τελεσίγραφο από τον αξιωματικό που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ότι σε πέντε λεπτά θα πρέπει να αποχωρήσουν και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν σε ένα στενό κάθετο της πλατείας Βικτωρία για να αποχωρήσουν προς την Πατησίων. Αρκετός κόσμος είχε ήδη φύγει και περίπου 150 άτομα συντεταγμένα άρχισαν να οπισθοχωρούν» ανέφερε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Είδαμε τα ΜΑΤ να τους ακολουθούν, ακούμε από τον ασύρματο έναν διμοιρίτη να λέει “όχι πολύ κοντά τους να μην υπάρξει εμπλοκή”. Καθησυχαστήκαμε με τους συναδέλφους αλλά την ίδια ώρα είδαμε άνδρες των ΜΑΤ να βγάζουν τα κλομπ και τις φυσούνες για τα δακρυγόνα. Το κομμάτι της συγκέντρωσης έφευγε χωρίς να προκαλέσει τους αστυνομικούς στη Πατησίων προς την ΑΣΣΟΕ και όταν βγήκαν τα ΜΑΤ στη Πατησίων με Χέυδεν είδαμε να αποχωρούν τα ΜΑΤ να αποχωρούν και να εμφανίζονται άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που εφορμούν με μηχανές και πέφτουν κρότου λάμψης. Μετά ακολούθησαν οι γνωστές εικόνες που έχουμε δει».

Τόνισε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε κλίμα εκφοβισμού προς τους φωτορεπόρτερ για να μην τραβούν φωτογραφίες.

Σημειώνεται πως η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας πως άντρες της αστυνομίας κινήθηκαν εναντίον των φωτορεπόρτερ, προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντάς τους, την ώρα που προσπαθούσαν να εκτελέσουν την εργασία τους.

Αναλυτικά: «Στα πλαίσια των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα στις 15-07-2020, πέριξ της πλατείας Βικτωρίας στην Αθήνα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταστολής εκ μέρους τμήματος των δυνάμεων της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, εναντίον συναδέλφων φωτορεπόρτερ. Παρατηρήθηκε ότι άντρες των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην περιοχή, κινήθηκαν εντελώς αναίτια και απρόκλητα εναντίον στους φωτορεπόρτερ, προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί σημαντικά η δυνατότητα εκτέλεσης της εργασίας τους. Δε νοείται δημοκρατία όταν η είδηση βρίσκεται υπό διωγμό και δεν κινδυνεύει η δημοκρατία από τους φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες. Περιμένουμε από όλους τους υπεύθυνους της Πολιτείας να πράξουν τα αυτονόητα για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου».

Πηγή: zoornalistas.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33