search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:58
MENU CLOSE

«Δεν χωρά κρυφή ατζέντα» – Να ορίσουμε την εθνική μας στρατηγική, λέει το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2136
30-7-2020
02.08.2020 03:00
pasok-8.jpg

 

Εθνική συνεννόηση, σχέδιο και αποφασιστικότητα με το μήνυμα ότι κανείς δεν παίζει με τα εθνικά μας συμφέροντα πρέπει να είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη στον απόηχο των τελευταίων ημερών αλλά και μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για εφ’ όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα, “χωρίς όρους και προϋποθέσεις’’. Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι σταθερή θέση της χώρας μας παραμένει ότι το μόνο αντικείμενο διαλόγου για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα). Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται μυστική διπλωματία» ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι επιτακτικό να ορίσουμε την εθνική μας στρατηγική και να δούμε τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστηρίζοντας πως «η Τουρκία λειτουργεί βάσει οργανωμένου σχεδίου εναντίον της χώρας μας». Ο Χρηστίδης τόνισε μάλιστα πως για το Κίνημα Αλλαγής «είναι σαφές ότι αν ποτέ επιχειρήσει ο κ. Ερντογάν να παραβιάσει τα εθνικά μας δικαιώματα η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, και αυτή είναι η καθαρή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας». 

«Μέτρα και κυρώσεις άμεσα»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, «η Τουρκία στέκεται εμπόδιο, δεν επιθυμεί την ειρηνική γειτνίαση στην ευρύτερη περιοχή, αυτό είναι καθαρά επιθετική και εχθρική στάση και πρέπει να το πληρώσει η Τουρκία με μέτρα και κυρώσεις άμεσα». Και συνέχισε ο Χρηστίδης λέγοντας πως το ζήτημα είναι «τι κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή που παραβιάζει επανειλημμένα και εξελικτικά το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμφωνίες και απροκάλυπτα επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η Τουρκία αυτό που ήθελε να κάνει στην Ελλάδα, το έκανε στην ΑΟΖ της Κύπρου, το έκανε επεμβαίνοντας απροκάλυπτα στη Συρία, στη Λιβύη και πριν από λίγο διάστημα ήθελε να επέμβει – εισβάλει στον Έβρο». 

Αναφερόμενος μάλιστα στην αντίδραση της Ευρώπης απέναντι στις κινήσεις της Άγκυρας ο Χρηστίδης πρόσθεσε πως «αν θεωρούμε ότι όλα είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση και οι ευρωπαϊκοί λαοί απλώς θα παρακολουθούν τον κ. Ερντογάν να προκαλεί και να απειλεί με τον τρόπο που το κάνει, λυπάμαι, αλλά η Ευρώπη μετατρέπεται σε μια ελλιπή ένωση, η οποία δεν προχωρά και αυτό θα έχει συνέπειες καταλυτικές όσο καθυστερεί να εξελίσσεται και να λαμβάνει καθαρές και στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42