search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:00
MENU CLOSE

Να κουνήσουν μαντήλι…

24.08.2020 07:41

 

● Πολλή κουβέντα άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου (να δούμε πότε θα γίνει), αλλά κυρίως για τις ριζικές αλλαγές που προτίθεται να κάνει ο Τσίπρας.

● Θα μου πείτε, από διάλογο στον χώρο της Αριστεράς να φάνε και… οι κεντρώοι, και οι δεξιοί. Μην πω για ορισμένους κεντροαριστερούς, που το έχουν αναγάγει σε καριέρα, δίνουν εξετάσεις κατά περιόδους και μετά πάνε με τον… Μητσοτάκη.

● Όταν λοιπόν τελειώνουν τα λόγια, έρχεται η ώρα της δουλειάς, είτε αυτή αφορά μαστορέματα είτε το κόμμα είτε την κυβέρνηση.

● Εκεί κρίνεσαι.

● Εκτός κι αν είσαι φιλόσοφος – κάτι σαν τον Ράμφο δηλαδή –, που να ’χαμε να λέγαμε και να φιλοσοφούμε, ή να αμπελο-φιλοσοφούμε, ανάλογα με το μυαλό που διαθέτει ο καθένας.

● Και για να το συνδέσω με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τους περισσότερους εξ αυτών που έχουν ανοίξει διάλογο πιο θεραπευτικό θα ήταν να αρχίσουν να επικοινωνούν με τον Ράμφο και οι πιο ακραίοι με τον Ζουράρι.

● Άλλη μια κατηγορία των «διαλογιστών» είναι αυτοί που, ως… ανιδιοτελείς αριστεροί και ιδεολόγοι, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν σε κρατικές – καλοπληρωμένες βεβαίως – θέσεις, σε διοικητικά συμβούλια, σε επιτροπές, βόλεψαν και συγγενείς οι πιο κολλητοί, τρούπωσαν στη Βουλή ενώ δεν είχαν εκλεγεί ούτε στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού τους.

● Φυσικά – όπως συνήθως συμβαίνει – αυτοί κουνάνε πρώτοι το δάκτυλο στον Τσίπρα, μην και δεν παραμείνει αριστερός όπως… αυτοί!

● Προφανώς δεν ανήκουν όλοι σε αυτή την κατηγορία.

● Αν κάποιος το δει ιστορικά – εγώ κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ από το 1989 και κάποιοι συνάδελφοι από το 1974 –, θα διαπιστώσει ότι οι πρωθυπουργοί σε μεγάλο βαθμό κρίθηκαν από την ποιότητα των συνεργατών τους. Από αυτό που λέμε περιβάλλον.

● Ρίξτε μια ματιά στις… αποφυλακίσεις, στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, στους μόνιμους πολιτευτές, στους σιτιζόμενους από οικονομικούς παράγοντες και στα αζήτητα της πολιτικής. Θα δείτε πολλούς από αυτούς.

● Δεν έχει νόημα να μπει κανείς σε ονοματολογία. Είναι γνωστοί αυτοί που πρέπει να καθίσουν στα πίσω καθίσματα ή να πάνε στο σπίτι τους.

● Ας πάρει ο Τσίπρας τις αποφάσεις του.

● Τι θα πει «είναι φίλοι μου»;

● Αν είναι φίλοι του, ας κάνουν μαζί βόλτες, ας πάνε για ορειβασία, για ψαροντούφεκο και με τους πιο κολλητούς του ας βλέπουν μαζί τα ματς του Champions League.

● Ας μην είναι στην πρώτη γραμμή του κόμματος και μελλοντικά – αν προκύψει – της κυβέρνησης.

● Ας το αποφασίσει λοιπόν. Δεν πρόκειται δα και για τους νέους… Σουσλόφ!

● Αν δεν το κάνει, θα του ταιριάζει αυτό που έλεγε ο Αμερικανός πολιτικός Γουίλσον: «Κάθεται και το σκέπτεται. Κυρίως κάθεται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:59