search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:19
MENU CLOSE

Βρετανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Brexit

29.09.2020 21:06
Βρετανία: Εντός χρονικών ορίων οι εμπορικές συνομιλίες με ΕΕ, έαν είναι δυνατή μια συμφωνία - Media

 

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά, που δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την απειλή των Βρυξελλών ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αλλά και τις διαφωνίες μελών του Συντηρητικού κόμματος.

Ο Νόμος περί Εσωτερικής Αγοράς, που υπουργοί της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ και 256 κατά. Στην επόμενη φάση, θα συζητηθεί από τη Βουλή των Λόρδων.

Το «πράσινο φως» από τη Βουλή δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαθέτει συντριπτική πλειοψηφία στο Σώμα αυτό, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε από πέντε πρώην πρωθυπουργούς και ορισμένα στελέχη των Συντηρητικών. Για να κατευνάσει τις ανησυχίες τους, η κυβέρνηση δέχτηκε να προσθέσει μια τροπολογία με την οποία παραχωρείται στο Κοινοβούλιο η δυνατότητα να εγκρίνει αν θα εφαρμοστούν οι πιο αμφιλεγόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού.

Το κείμενο αναθεωρεί ορισμένους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία και είχαν τεθεί προκειμένου να μην υπάρξει επιστροφή σε ένα «σκληρό σύνορο» με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωνε ότι ο στόχος ήταν να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και να διασφαλιστούν οι ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30