search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:37
MENU CLOSE

Πρόκληση Τσαβούσογλου μπροστά στο γ.γ. του ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία… στην υφαλοκρηπίδα μας

05.10.2020 12:45
Πρόκληση Τσαβούσογλου μπροστά στο γ.γ. του ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία... στην υφαλοκρηπίδα μας - Media
 
Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι S-400 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Στη συνάντηση διάρκειας 90 λεπτών, βέβαια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν απέφυγε την «εμπρηστική» ρητορική ειδικά στα θέματα με την Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ» με σαφείς αιχμές, δηλαδή, κατά της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι «η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας» προσθέτοντας ότι παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης.
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τους S-400. Υποστήριξε ότι επιθυμία της Άγκυρας είναι να αγοράσει Patriot εξηγώντας σύμφωνα με τη Daily Sabah ότι οι S-400 ήταν λύση ανάγκης.
 
Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ χαιρέτισε με ικανοποίηση τη γραμμή επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε κρίση. Ενώ για τους S-400, υποστήριξε ότι αποτελούν απειλή για τα συμμαχικά αεροσκάφη κι έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο λόγω των S400 και η Τουρκία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της.
 
Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42