17/01/2021 14:42:42

Ατλαντικός Ωκεανός: Ναυτικός, έπεσε στη θάλασσα, κολύμπησε 3 ώρες και κρατήθηκε ζωντανός – Η συγκλονιστική ιστορία του ξαναζωντανεύει (Video)

Ατλαντικός Ωκεανός: Ναυτικός, έπεσε στη θάλασσα, κολύμπησε 3 ώρες και κρατήθηκε ζωντανός – Η συγκλονιστική ιστορία του  ξαναζωντανεύει (Video)  - Media

 

Ο Ανδρέας Γκικάκης απο την Ίο, κολύμπησε 3 ολόκληρες ώρες στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού και κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός! Όλα αυτά το μακρινό 1965.

Η δραματική περιπέτεια του Κυκλαδίτη άντρα, οποίος βρέθηκε ολομόναχος να παλεύει με τα κύματα, ωστόσο μέσα στη ατυχία του στάθηκε τυχερός, καθώς όταν οι συνάδελφοι του συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε στο καράβι, επέστρεψαν πίσω ακολουθώντας την ίδια πορεία και μετά από 3 ολόκληρες ώρες βρέθηκε να κολυμπά στη μέση του Ωκεανού.

Η τύχη αρχικά τον αγκάλιασε αφού έπεσε από το σημείο της πλώρης και είχε λίγο χρόνο να απομακρυνθεί από την προπέλα του πλοίου, κάτι που σημαίνει ότι σώθηκε επίσης από βέβαιο θάνατο.

Δέκα καρχαρίες τον είχαν περικυκλώσει 

Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του, κατά τη διάρκεια της διάσωσης ο κος Ανδρέας ήταν περικυκλωμένος από πάνω από 10 καρχαρίες, χωρίς όμως να τον αγγίζουν.

Όταν συνήλθε από την τρομακτική περιπέτεια εξομολογήθηκε στους συναδέλφους του: «Δεν ξέρω πως έπεσα στη θάλασσα, μα όταν βρέθηκα στα νερά του Ατλαντικού, συνήλθα αμέσως και κατάλαβα πως κινδύνευα. Φώναξα με όλη μου τη δύναμη, αλλα κανένας όμως δεν με ακουσε. Εμεινα μόνος στην απεραντοσύνη του Ωκεανού και περίμενα το τέλος μου, η από κάποιο κύμα ή από κάποιο σκυλόψαρο. Ευτυχώς στάθηκα σοβαρός είχε πει τότε στον έντυπο τύπο».

Η ιστορία του κ. Ανδρεα ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

Ακόμα και σήμερα το περιστατικό συζητείται ανάμεσα στους κατοίκους της Ίου γιατί είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς κατάφερε ένας άνθρωπος να επιβιώσει σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, όπως αναφέρει το cyclades24.

Όλοι όσοι όμως γνώριζαν τον κ. Αντρέα γνώριζαν ότι επιβίωσή του οφείλεται στο ότι παρέμεινε ήρεμος και στο ότι ήθελε οπωσδήποτε να ζήσει. Με θερμοκρασίες απαγορευτικές και εξωπραγματικές για το ανθρώπινο σώμα, και με όλους τους κινδύνους που ενέχει ένας ωκεανός.

Στο βίντεο με το σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο θα ακούσετε, ανθρώπους που ήταν μαζί του σε αυτό το ταξίδι καθώς και υλικό από εφημερίδες και έγγραφα της εποχής που βρέθηκαν σήμερα με την βοήθεια του Yπουργείου Nαυτιλίας (ΝΑΤ), της ελληνικής πρεσβείας στην Αργεντινή και του συνδέσμου συνταξιούχων του ΝΑΤ. Ετσι η ιστορία του, που δυστυχώς έχει φύγει από τη ζωή, έρχεται πάλι στη δημοσιότητα

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.