search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:32
MENU CLOSE

Λέσβος: Βρέθηκε απολιθωμένο δέντρο με κλαδιά, 20 εκατομμυρίων ετών, σε άριστη κατάσταση (Video)

11.12.2020 10:34
Λέσβος: Βρέθηκε απολιθωμένο δέντρο με κλαδιά, 20 εκατομμυρίων ετών, σε άριστη κατάσταση (Video) - Media

 

Μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη ήρθαν όσοι συμμετείχαν σε ανασκαφές στη δυτική Λέσβο. Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που έγιναν ποτέ στην περιοχή του Απολιθωμένου δάσους Λέσβου ήρθε στο φως στο πλαίσιο ανασκαφικών ερευνών που πραγματοποιούνται στην περιοχή της διασταύρωσης που οδηγεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο απολιθωμένο δάσος του Σιγρίου.

Όπως αποκαλύπτει ο διευθυντής του Μουσείου του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκος Ζούρος, στο site Στο Νησί πρόκειται για ένα ολόκληρο δέντρο μαζί με τα κλαδιά του, το οποίο ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα.

«Εντοπίστηκε ένα απολίθωμα το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του. Πρόκειται για ένα ολοκληρο δέντρο με τα κλαδιά του σχεδόν ανάγγιχτο από το χρόνο, όπως ακριβώς ήταν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια. Επίσης έχουμε βρει πολλά φύλλα γύρω από το κύριο εύρημα ξαθώς και το ριζικό του σύστημα».

Αναφερόμενος ο Ν. Ζούρος στις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερες γι’ αυτό ακριβώς το συγκεκριμένο δέντρο διατηρήθηκε σε τόσο καλή κατάσταση για εκατομμύρια χρόνια.

«Πρόκειται για μια μοναδική ανακάλυψη διότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί ολόκληρο δέντρο σε τόσο καλή κατάσταση. Μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών θα μεταφερθεί λίγα μέτρα από το αρχικό του σημείο ώστε όλοι οι επισκέπτες να μπορούν να το θαυμάσουν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:31