search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52
MENU CLOSE

Su-57: Πανηγύρια στην ρωσική πολεμική αεροπορία – Παραδόθηκε το πρώτο αεροσκάφος σειριακής παραγωγής (Photo/Video)

27.12.2020 12:54
Su-57: Πανηγύρια στην ρωσική πολεμική αεροπορία - Παραδόθηκε το πρώτο αεροσκάφος σειριακής παραγωγής (Photo/Video) - Media

 

Μετά από μια πολύ μακρά περίοδο ανάπτυξης, μεγάλες δυσκολίες και πολλά σκαμπανευάσματα, η ρωσική πολεμική αεροπορία πανηγυρίζει καθώς παρέλαβε το πρώτο stealth μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 σειριακής παραγωγής, καθώς ως σήμερα τα αεροσκάφη αυτά ήταν σε φάση δοκιμών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο Su-57 σειριακής παραγωγής παραδόθηκε την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, και η Μόσχα πλέον μπορεί να μιλάει ανοιχτά για το «καλύτερο πολεμικό αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ», όπως έχει πει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Su-57 συνδυάζει υψηλή ευελιξία και ικανότητά του να πραγματοποιεί πτήσεις με υπερηχητική ταχύτητα, ενώ φυσικά είναι εφοδιασμένο με τους τελευταίους τύπους ηλεκτρονικών συσκευών πτήσης. Θεωρείται δε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευσή του, κάτι που κατά τις ρωσικές πηγές «εγγυάται την υπεροχή του έναντι των ανταγωνιστικών αεροσκαφών».

Σύμφωνα και με τον ιστότοπο bmpd.livejournal.com το πρώτο Su-57 παραδόθηκε στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στο αεροδρόμιο Τολμάτσεβο του Νοβοσιμπίρσκ. Το γεγονός έκανε γνωστό και ο χρήστης του Twitter Rob Lee, παρουσιάζοντας και φωτογραφίες του Su-57, τις οποίες κατέγραψε η Σβετλάνα Μπαλάεβα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52