search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:34
MENU CLOSE

Χαμόγελα στη Ρωσία: Το Δεκέμβριο η επίσημη παραλαβή των πρώτων Su-57 μαζικής παραγωγής (Photos)

09.11.2020 17:52
Χαμόγελα στη Ρωσία: Το Δεκέμβριο η επίσημη παραλαβή των πρώτων Su-57 μαζικής παραγωγής (Photos) - Media
 
Μπορεί να καθυστέρησε λίγο περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, μπορεί οι νέοι κινητήρες να έρθουν σε δύο χρόνια, ωστόσο, από το Δεκέμβριο και εντεύθεν η Ρωσία θα μπει και επίσημα στις χώρες-ελίτ που διαθέτουν μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, καθώς τότε θα παραληφθούν τα πρώτα Su-57 σειριακής παραγωγής.
Την ανακοίνωση έκανε στο πρακτορείο TASS πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, λέγοντας ότι το πρώτο stealth μαχητικό θα παραληφθεί το Δεκέμβριο του 2020 και εκτιμάται ότι σταδιακά θα κατασκευάζονται ως και 15 αεροσκάφη το χρόνο, με στόχο τα 78 μαχητικά ως το 2028, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται.
 
Όσον αφορά στους νέους κινητήρες του αεροσκάφους, η εγκατάστασή τους αναμένεται να αρχίσει από το 2022, καθώς βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης και δοκιμών και η Ρωσία θέλει να χαρακτηριστεί ως «5+» γενιάς, με συγκεκριμένες αυξημένες ιδιότητες και ισχύ.
Το Su-57 αποτελεί το καμάρι της ρωσικής αεροπορίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν το έχει χαρακτηρίσει ως το «καλύτερο πολεμικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ» και στόχος της αεροπορίας της Ρωσίας είναι να το μετατρέψει σε «φονιά» των F-22 και F-35 με χρήση ακόμα και υπερηχητικών βλημάτων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:34