search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11
MENU CLOSE

«Κάποιος έφαγε μία νυχτερίδα»: Σάλος στην Αυστραλία από διαφήμιση που αστειεύεται με τον κορωνοϊό (Video)

10.01.2021 14:17
«Κάποιος έφαγε μία νυχτερίδα»: Σάλος στην Αυστραλία από διαφήμιση που αστειεύεται με τον κορωνοϊό (Video) - Media

 

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία, αλλά και διεθνώς, διαφήμιση που μεταξύ άλλων δείχνει έναν άνδρα για πρόχειρο γεύμα να τρώει μία… νυχτερίδα.

Αναπαράγοντας μια υπεραπλουστευμένη και μη επιβεβαιωμένη επιστημονικώς εκδοχή για το από πώς προέκυψε ο κορωνοϊός, και παράλληλα αστειευόμενη με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, η εταιρεία Boating Camping Fishing Store έχει δεχθεί πλήθος επικρίσεων.

«Το Ad Standards έχει λάβει πολλά παράπονα σχετικά με τη διαφημιστική καλοκαιρινή εκστρατεία τη BCF και βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης αυτών των καταγγελιών για να διαπιστώσουν εάν εγείρουν διάφορα ζητήματα», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου Advertising Standards στο BBC.

Ένας εκπρόσωπος της BCF είπε νωρίτερα στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι η ανάλαφρη εκστρατεία μάρκετινγκ αναγνωρίζει ότι πολλοί Αυστραλοί θα μείνουν σπίτι αυτό το καλοκαίρι και τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν τη δική τους αυλή.

«Φυσικά κατανοούμε τη σοβαρότητα της πανδημίας και της εξάπλωσης του Covid-19, αλλά είναι σαφές ότι αυτή η διαφήμιση πλαισιώνεται με το ίδιο πνεύμα».

Η BCF δεν είναι ξένη στους ερευνητές διαφημιστικού περιεχομένου της Αυστραλίας, καθώς είναι η εταιρεία που είχε τις περισσότερες καταγγελίες τόσο το 2016 όσο και το 2018.

«Με την πάροδο των ετών η BCF καθιέρωσε μια παράδοση χιουμοριστικών εκστρατειών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της. «Θα υπάρξουν επικρίσεις και το ξέρουμε».

Ντάνιελ Λάσεϊ: Ο κορωνοϊός είχε εμφανιστεί με φυσικό τρόπο ένα χρόνο νωρίτερα

Μολονότι είναι σαφές πως η επιδημία εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στη μεγάλη αγορά Χουανάν της Ουχάν, όπου πωλούνταν ζωντανά άγρια ζώα, η προέλευση του νέου κορωνοϊού δεν εντοπίζεται ωστόσο απαραιτήτως εκεί.

Και αυτό συμβαίνει απλούστατα επειδή χρειάζεται χρόνος για να μεταλλαχθεί ένας ιός σε σημείο να γίνει πολύ μεταδοτικός, υπογραμμίζει ο επιδημιολόγος Ντάνιελ Λάσεϊ του πανεπιστημίου Τζορτζτάουν στην Ουάσινγκτον.

Το γεγονός ότι ο ιός ήταν πολύ μεταδοτικός όταν επισημάνθηκε, τον Δεκέμβριο 2019, σημαίνει ότι κυκλοφορούσε ήδη από καιρό.

«Δεν είναι καθόλου πιθανό» ο ιός να γεννήθηκε στην αγορά της Ουχάν, σύμφωνα με τον καθηγητή Λάσεϊ. «Είχε εμφανισθεί με φυσικό τρόπο μήνες πριν, ίσως έναν χρόνο πριν, ίσως και ακόμη νωρίτερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11