search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:06
MENU CLOSE

Σπίτι – δηλητήριο

03.10.2012 09:35
Σπίτι – δηλητήριο - Media

Σε χαλεπούς καιρούς το να μπορέσει κάποιος να αγοράσει μια αξιοπρεπή κατοικία σε πολύ χαμηλή τιμή είναι δώρο. Μόνο που μερικά δώρα δεν είναι ευπρόσδεκτα και κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σε χαλεπούς καιρούς το να μπορέσει κάποιος να αγοράσει μια αξιοπρεπή κατοικία σε πολύ χαμηλή τιμή είναι δώρο. Μόνο που μερικά δώρα δεν είναι ευπρόσδεκτα και κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η οικογένεια Χάνκινς ζει σε μια κωμόπολη του Όρεγκον και το περασμένο καλοκαίρι βρήκαν μια ευκαιρία που δεν την αφήνεις να πάει χαμένη. Σπίτι τριών δωματίων σε τιμή μόλις 36.000 δολαρίων δεν το προσπερνάς εύκολα.

Ο πατέρας, Τζόναθαν Χάνκινς , είδε ότι χρειαζόταν ένα καλό βάψιμο και μερικές επισκευές αλλά κατά τα άλλα έδειχνε τέλειο για να ξεκινήσει η ζωή της οικογένειας. Το αγόρασαν λοιπόν και εγκαταστάθηκαν με όνειρα χίλια.

Σύντομα όμως άρχισαν τα προβλήματα. Η μητέρα Μπεθ, νοσοκόμα στο επάγγελμα, άρχισε να υποφέρει από αναπνευστικά προβλήματα. Χωρίς να καπνίζει ή να έχει ιστορικό, άρχισε να ανησυχεί. Στη συνέχεια ο Τζόναθαν υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους και είχε συχνές ρινορραγίες. Και το χειρότερο είναι ότι τοπ στόμα του δύο ετών γιού τους γέμισε πληγές και το παιδάκι δεν μπορούσε να πιεί ούτε νερό.

Οι γονείς δεν ήξεραν τι να κάνουν και ήταν σε απόγνωση. Τότε εμφανίστηκε ένας γείτονας και τους ξεφούρνισε το μυστικό. Το σπίτι πριν το αγοράσουν ήταν εργαστήριο παραγωγής μεθαμφεταμίνης.

Οι Χάνκινς έφεραν ειδικό συνεργείο που έκανε μετρήσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα χημικά είχαν μολύνει τους τοίχους, τα πατώματα και τον αέρα σε ποσοστό 80 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ναρκωτικών με χημική επεξεργασία και οι νόμοι υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να πληροφορούν σχετικά τους επίδοξους αγοραστές.

Η οικογένεια Χάνκινς δεν το έμαθε ποτέ και τώρα περιμένει από τον ιδιοκτήτη να πληρώσει την αποκατάσταση. Για να καθαρίσει ένα οίκημα το οποίο χρησιμοποιούνταν για τέτοιο σκοπό η τιμή μπορεί να πάει από τις 5.000 έως τις 100.000 δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42