search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:06
MENU CLOSE

«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Δένδιας και Λαφαζάνης

07.11.2012 13:18
«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Δένδιας και Λαφαζάνης - Media

Τη «διαμάχη» του με τον ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του Μνημονίου 3, προκαλώντας ένταση στην αίθουσα αλλά και την παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη.

Τη «διαμάχη» του με τον ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του Μνημονίου 3, προκαλώντας ένταση στην αίθουσα αλλά και την παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιποίηση αρχής, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για ακροδεξιό παραλήρημα.
 
Ο Νίκος Δένδιας, επανέλαβε τις θέσεις που περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου του με την οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αντιποίηση αρχής» και «αντιδημοκρατικό κατήφορο», με αφορμή την ενέργεια βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουν ελέγχους σε άτομα με πολιτικά, που εμφανίζονταν ως αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκαν μάλιστα στην ιστοσελίδα left.gr, όπου επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή έγινε «λόγω… κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές».
 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατήγγειλε το περιστατικό στη Βουλή και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη, αφού έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των αστυνομικών θέτοντας τους σε κίνδυνο.

"Οι πρακτικές βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιες με της Χρυσής Αυγής και αποτελούν αντιποίηση αρχής και θα φροντίσουμε να μην επαναληφθεί", είπε ο κ. Δένδιας.
 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) απαντώντας στο κ. Δένδια τον κατηγόρησε πως κάνει βρώμικες καταγγελίες που έρχονται από το παρελθόν.

"Διακόπτετε τους εισηγητές, για να κάνετε αυτές τις βρώμικες καταγγελίες σας, που έρχονται από το παρελθόν και είναι κολλημένες στις δεκαετίες του 1950. Εδώ εσείς κάνετε το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος και αντί να κατευνάζετε τα πνεύματα, εσείς ρίχνετε  λάδι στη φωτιά  και μάλιστα σε μέρες πολύ κρίσιμες".
 
Αυτό που έγινε, όπως υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, ήταν στην πραγματικότητα μία συζήτηση με τους υπευθύνους των αστυνομικών αρχών.
 
"Αυτό το λέτε αντιποίηση αρχής; Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα να απευθύνει τον λόγο στους αστυνομικούς. Αν υπάρχουν φωτορεπόρτερ που είναι πυκνοί στις διαδηλώσεις και έχουν φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, δεν ευθύνεται γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να φωτογραφηθούν όποιοι είναι στις διαδηλώσεις; Είναι φωτορεπόρτερ αυτοί που κάνουν αυτήν τη δουλειά και έχουν φωτογραφίσει εγκλήματα που κάνουν κάποια αστυνομικά πρόσωπα", είπε χαρακτηριστικά

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο ειδικός αγορευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για σκοπιμότητα και πως προσπαθεί να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο την εύνοια των ενστόλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42