search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:15
MENU CLOSE

Ο Κασιδιάρης ζητά την αποφυλάκιση του χουντικού Ντερτιλή

04.12.2012 16:19
Ο Κασιδιάρης ζητά την αποφυλάκιση του χουντικού Ντερτιλή - Media

Την αποφυλάκιση ενός εκ των πρωταιτίων της χούντας, Νίκου Ντερτιλή, ζητά ο βουλευτής της Χ. Α..Ηλίας Κασιδιάρης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Την αποφυλάκιση ενός εκ των πρωταιτίων της χούντας, Νίκου Ντερτιλή*, ζήτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην ερώτησή του αναφέρει ότι τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της δημοκρατίας «πηγαίνουν περίπατο», σε αντίθεση με όσα έπραξαν άλλα κράτη σε ανάλογες περιπτώσεις και ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται η πολιτική ηγεσία να αποφυλακίσει τον Νίκο Ντερτιλή.

Ολόκληρη η ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη έχει ως εξής:

«Παρά το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία διατρανώνει την πεποίθησή της ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Γιατί πώς να ερμηνεύσει κανείς τη διαχρονική εμμονή των αρμοδίων παραγόντων στον εγκλεισμό του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση, που παραμένει φυλακισμένος, αν και ασθενής, πάνω από 38 έτη; Στην προκείμενη περίπτωση προφανώς «πηγαίνουν περίπατο» τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της δημοκρατίας, όπως οι συγκυβερνώντες την αντιλαμβάνονται, σε αντίθεση με όσα έπραξαν άλλα κράτη σε ανάλογες περιπτώσεις. Προτίθεται η πολιτική ηγεσία να προβεί σε έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού αποφυλακίζοντας τον έγκλειστο παρασημοφορημένο Αξιωματικό;»

* Σημείωση:
Ο Νίκος Ντερτιλής έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία φοιτητή έξω από το Πολυτεχνείο στην εξέγερση του 1973.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42