search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:13
MENU CLOSE

Ο δια-συρμός της Απάτης…

01.03.2013 09:43
Ο δια-συρμός της Απάτης…  - Media

Στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο μετρό, η ζωή της πόλης και των πολιτών μετατράπηκε σε κόλαση για ένα δεκαήμερο.

Στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο μετρό, η ζωή της πόλης και των πολιτών μετατράπηκε σε κόλαση για ένα δεκαήμερο. Την έζησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι καταχρεωμένοι πολίτες, οι οποίοι στερηθήκαν και την τελευταία τους δεκάρα προκειμένου να στηρίξουν τα απίθανα – για τις μέρες μας – «δικαιώματα» μιας προνομιούχας αδυσώπητης συντεχνίας – κλίκας εργαζομένων, όπου οι υπάλληλοι που κόβουν τα εισιτήρια εισπράττουν τον ίδιο περίπου μισθό με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και σίγουρα περισσότερα από έναν καθηγητή πανεπιστημίου. Μετά το πέρας της απεργίας και με τον κόσμο σε ρόλο αντικειμένου – συνδικαλιστικού – εκβιασμού, η συνδικαλιστική ηγεσία, προκειμένου να κλέψει τις εντυπώσεις και να δείξει ευαισθησία προς το κοινό, το οποίο υπέβαλε σε ακραίες γυμναστικές επιδείξεις, δήλωσε ότι θα αφαιρεθεί στους κατόχους κάρτας το κόστος των ημερών της απεργίας. Το έκαναν αυτό γιατί στο μεταξύ είχε διαρρεύσει ότι οι περισσότεροι αγωνιστές – απεργοί είχαν φροντίσει τις μέρες της απεργίας να δηλώσουν ασθένεια ή να πάρουν… «άδειες» προκειμένου να εισπράξουν τον μισθό τους στο ακέραιο και να χρεώσουν – ξανά… – την απεργία τους στο επιβατηγό κοινό. Αυτό το όρισαν για την έκδοση των καρτών του Μαρτίου. Προς τα τέλη Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι δεν θα αφαιρεθούν όλες οι μέρες της απεργίας, αλλά μόνο εκείνες που κριθήκαν παράνομες – και μπροστά στον γκισέ ο κάθε επιβάτης του μετρό έβλεπε αναρτημένη μια ταμπέλα που τον ενημέρωνε ότι τελικά δεν θα υπάρξει καμιά έκπτωση στο εισιτήριο της κάρτας. Έτσι, οι συνδικαλιστές και την απεργία τους έκαναν και την πληρώθηκαν κανονικά και διαφήμισαν με υποσχέσεις την κοινωνική τους ευαισθησία και τελικά η υπόσχεση έμεινε στις εντυπώσεις και ο κόσμος με την ταλαιπωρία και το χέρι στην τσέπη.
Και εις ανώτερα σε όλους τους υπευθύνους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:09