search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:23
MENU CLOSE

«Καβάλα παν’ στο γάιδαρο» ή «Και διηγώντας τα να κλαις…»

13.03.2013 15:44
«Καβάλα παν’ στο γάιδαρο» ή «Και διηγώντας τα να κλαις…»
  - Media

 Σωτήριον έτος 2013. Το μεσημέρι της προπερασμένης Κυριακής έκοψαν την πίτα σε νεοπαγή (καλλικρατικό) Δήμο του Λεκανοπεδίου, απευθύνθηκαν (δεκάρικοι) χαιρετισμοί, ακολούθησαν χαμόγελα πλατειά, ατελείωτα αγκαλιάσματα, ευχές, χειραψίες.

 Σωτήριον έτος 2013. Το μεσημέρι της προπερασμένης Κυριακής έκοψαν την πίτα σε νεοπαγή (καλλικρατικό) Δήμο του Λεκανοπεδίου, απευθύνθηκαν (δεκάρικοι) χαιρετισμοί, ακολούθησαν χαμόγελα πλατειά, ατελείωτα αγκαλιάσματα, ευχές, χειραψίες.
Τσιμπήθηκαν, ονειροπάρθηκαν και πιστεύουν ότι η εφιαλτική κρίση που πλήττει τη χώρα και το λαό μας έχει ξεσπάσει στη… Δαχομέη;
Και τι θυμήθηκα; Σωτήριον έτος 2012 στις στις 18 του περασμένου Νοέμβρη, Δευτέρα βράδυ – ένα διήμερο μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου – συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του ίδιου Δήμου και αποφάσισε… ομόφωνα τη στήριξη των εργαζομένων, στο Δήμο την απόλυτη διαφωνία του στα μέτρα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, την κάθετη αντίθεσή του στην άσκηση επιτροπείας στους δήμους, από την κυβέρνηση και την Τρόικα.
Μέχρι εδώ πάει καλά, ας δούμε όμως, εν παρόδω και σταχυολογώντας και τι ειπώθηκε, επί λέξει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, του συγκεκριμένου Δ.Σ.
–        Δήμαρχος «Εγώ ένας απλός υπάλληλος είμαι, εδώ και 22 χρόνια».
–        Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης «Όλοι είμαστε εργαζόμενοι. Δεν είναι περίοδος να κάνουμε λαϊκισμούς».
–        Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης «Σας τα λέω αυτά, με όλη την εγγυρότητα… Ως υπάλληλος του αρμόδιου υπουργείου οι λίστες είναι έτοιμες, και οι λίστες δεν είναι 2.000 άνθρωποι αφορούν 150.000 εργαζόμενους».
Και οι τρεις, ως άνω, δημοτικοί άρχοντες – για να μην αναφέρουμε και τους παρατρεχάμενους τους καλοβολεμένους κυριολεκτικά, στο Δημόσιοι ανεξάρτητα των διαφορετικών παρατάξεων που ανήκουν (ο ένας μάλιστα και διοικητής μεγάλου συγκοινωνιακού οργανισμού, στο πρόσφατο παρελθόν) και βέβαια βολεύτηκαν, αφού… πρώτα αποφάσισαν να κάνουν τη… μεγάλη θυσία να ασχοληθούν με τα κοινά.
Και έτσι, βροντοφώναξαν εκείνο το δευτεριάτικο βραδυνό ότι «δεν δεχόμαστε επιτροπεία και Τρόικα στο Δήμο».
Κανένας τους δεν ανέφερε πόοοοσα… θαυμαστά έγιναν – και ίσως γίνονται ακόμη, σ’ αυτόν τον τόπο – που κατάληξή τους ήταν να μας φορτωθεί στο σβέρκο η Τρόικα.
Και, κάτι άλλο ακόμα από τους 33 δημοτικούς συμβούλους – άντε 30 (οι τρεις απουσίαζαν), δεν βρέθηκε ούτε ένας, μα ούτε ένας, να τα… ψάλλει όπως… έπρεπε πολύ εντυπωσιακό, αυτό όντως.
Αχ, και τι θυμήθηκα τώρα δυο μεγάλα αστέρια – μακαρίτες, πλέον, και οι δυο τους – του ελληνικού θεάματος.
–        Υπουργός (Κωνσταντάρας): «Κι εσύ βρε Γκρούεζα πώς τα φέρνεις βόλτα»;
–        – Πολιτευτής (Παπαγιαννόπουλος): «Μα… Εγώ, είμαι του…κόμματος, υπουργέ μου».
Μαυρογιαλούρου, το ανάγνωσμα και πάει… λέγοντας/
Έχουν πάρει τέτοια φόρα, που και του χρόνου στην κοπή της πίτας του 2014, θα βρίσκονται στην ίδια ατμόσφαιρα και ας έχει στρώσει ο κόσμος το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με φασολάδα και μάλιστα με φασόλια εισαγωγής (Τρία Άλφα κ.ά.) γιατί τα ντόπια είναι αρκετά ακριβότερα αλλοίμονο…
 

 (Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους)
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:23