search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:16
MENU CLOSE

Το δίδυμο κάνει ντεμπούτο

04.05.2013 21:00
oldphotospn0105kke_copy1367417287.jpg

Τα πρώτα βήματα υπό συν­θήκες… «διαρχίας» κάνει το ΚΚΕ μετά το συνέδριο, με τον νέο γενικό γραμματέα Δημή­τρη Κουτσούμπα να κάνει τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετή­σεις, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα συνεχί­ζει την παρουσία της στη Βουλή ως πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος.

Τα πρώτα βήματα υπό συν­θήκες… «διαρχίας» κάνει το ΚΚΕ μετά το συνέδριο, με τον νέο γενικό γραμματέα Δημή­τρη Κουτσούμπα να κάνει τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετή­σεις, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα συνεχί­ζει την παρουσία της στη Βουλή ως πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος.
 
Κεντρικό στοιχείο της πολιτικής παρέμβασης του κόμματος παραμέ­νει η ανάδειξη του επονομαζόμενου νέου διπόλου Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά ο δεύτερος εξακολουθεί να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των επιθέσε­ων του Περισσού, ο οποίος όχι μόνο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περί­πτωση πολιτικοεκλογικής ή κυβερ­νητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αξιοποιεί τη συγκυρία προκει­μένου να του αποσπάσει εκλογικά την όποια δυσαρέσκεια εκδηλώνεται στα αριστερά του.
 
Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτη­ση για το πολυνομοσχέδιο, η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι η διαχωρι­στική γραμμή «μνημόνιο – αντιμνη-μόνιο», παρόλο που για το ΚΚΕ είχε αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα, μέχρι τις εκλογές του Μαΐου είχε νό­ημα εφόσον είχε φόρτιση από την πλευρά του λαού. Ωστόσο σημείω­σε ότι σήμερα αυτή η διαχωριστική γραμμή έχει περιέλθει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αντιπαράθεση με­ταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ έχει φορτιστεί με άλλο περιεχόμενο, αφορά δηλαδή «το ποια συνταγή βγάζει την Ελλά­δα από την κρίση, βγάζει δηλαδή το κεφάλαιο, την καπιταλιστική οικονο­μία, από την κρίση της».
 
«Παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊ­κής στρατηγικής» χαρακτήρισε την πολιτική της Ν.Δ. από τη μια και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην πρώτη του συνέ­ντευξη στον «αστικό» Τύπο («Real News»).
 
«Και οι δύο εκδοχές υπηρετούν τον καπιταλιστικό μονόδρομο, τις δε­σμεύσεις της Ε.Ε., εκφράζουν δια­φορετικά τμήματα της αστικής τάξης και των μεσαίων στρωμάτων» σημεί­ωσε, ενώ στρέφοντας τα βέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο «έδωσε εξετάσεις – διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο» και επιπλέ­ον «παρακάλεσε να ποντάρουν σε αυτόν – και ευρωατλαντικά – παρά στον Σαμαρά».
 
Επίσης, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ξε­καθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με «δυνάμεις που απο­σπάστηκαν από το ΚΚΕ και συγκρότη­σαν κόμματα, αφού πρώτα απέτυχαν να διαλύσουν το ΚΚΕ».
Η φράση αυτή δεν αφορά μόνο την πλειοψηφία, αλλά και τη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Λαφαζάνης), αλλά και την εξωκοινοβουλευτική ΑΝΤΑΡ-ΣΥΑ και τον πυρήνα της, το ΝΑΡ, και τον Αλαβάνο. «Λοιδόρησαν ιδέες, αξίες, οράματα, ιδεολογίες» και «συνεχίζουν να δρουν υπονομευτικά μέ­σα στο κίνημα, στις παρυφές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Έξις δευτέρα φύσις» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην παραπάνω συνέντευξη.
 
Απολύσεων συνέχεια
 
Εν τω μεταξύ, μετά την ολοκλήρω­ση του συνεδρίου που έθεσε προσω­ρινά «στον πάγο» τις περικοπές στα κομματικά ΜΜΕ, συνεχίζεται κανο­νικά το πρόγραμμα απολύσεων στον «Ριζοσπάστη», το οποίο πάντως έχει και χαρακτήρα πολιτικών «εκκαθα­ρίσεων» διαφωνούντων είτε με τη γραμμή του κόμματος είτε με τη δι­αχείριση της οικονομικής του κρίσης στα κομματικά μέσα (απολύσεις, πε­ρικοπές κ.λπ.).
 
Η διεύθυνση της εφημερίδας, μάλιστα, αψηφώντας τον συμβολι­σμό της Πρωτομαγιάς, προχώρησε, την περασμένη Δευτέρα, σε τρεις ακόμη απολύσεις, των δημοσιογρά­φων Π. Κακαλή, Γ. Μιχαηλάρη και Μ. Χολέβα. Οι δύο πρώτοι, σημειώνε­ται, έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας δεδουλευμέ­να εφτά μηνών, ενώ ο τρίτος είναι κομματικό μέλος που πρόσφατα δι­αφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:06