search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:27
MENU CLOSE

Χρυσή παρακμή

23.05.2013 21:00
oldphotospod_2305_045_cmyk1369296647.jpg

Από τους άθλιους εγκληματίες κουκουλοφόρους τύπου Κου-Κλουξ-Κλαν στις Σκουριές ώς τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των μεταναστών από ναζιστικές οργανώσεις, η κοινωνία βρίσκεται θαρρείς αντιμέτωπη με συμμορίες που προσπαθούν να καταλάβουν περιοχές ελέγχου

Από τους άθλιους εγκληματίες κουκουλοφόρους τύπου Κου-Κλουξ-Κλαν στις Σκουριές ώς τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των μεταναστών από ναζιστικές οργανώσεις, η κοινωνία βρίσκεται θαρρείς αντιμέτωπη με συμμορίες που προσπαθούν να καταλάβουν περιοχές ελέγχου

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι οι χυδαίες αυτές συμπεριφορές των οποίων γινόμαστε μάρτυρες σε τακτά διαστήματα εντός της Βουλής προήλθαν και νομιμοποιήθηκαν από τις «αγανακτισμένες» μούντζες εναντίον του Κοινοβουλίου και την πολιτική υιοθέτηση συνθημάτων που ταύτιζαν το Κοινοβούλιο με μπουρδέλο. Όλες αυτές οι «αγανακτισμένες» συμπεριφορές κατευθυνόμενων, αλλοπρόσαλλων και μισαλλόδοξων ομάδων από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, τα οποία θεώρησαν την κρίση ως κατάλληλη ευκαιρία κομματικού ρεσάλτου παίζοντας επικίνδυνα με τον λαϊκισμό και τις μισές αλήθειες, άνοιξαν την πόρτα του Κοινοβουλίου και φόρτωσαν στη Δημοκρατία τις πολιτικές προσωπικότητες που… απολαμβάνουμε.
Η ποιότητα του Κοινοβουλίου, που καλείται στις μέρες μας να αντιμετωπίσει την πιο βαθιά και σοβαρή κρίση που περνά η χώρα στα νεότερα χρόνια, δοκιμάζεται σκληρά – μαζί με το δημοκρατικό πολίτευμα, τους θεσμούς και τη νομιμότητα – από φασιστόμουτρα του αισχίστου είδους και τυχάρπαστα γκρουπούσκουλα, που απαγόρευαν διά της βίας συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων, γιαούρτωναν την αντίθετη άποψη, εισέβαλαν σε ταβέρνες και αποσπούσαν τα πιάτα με τα φαγητά από πολιτικούς, διέκοπταν εκδηλώσεις πρωθυπουργών στο εξωτερικό, επιτίθεντο αγρίως και ανεξαιρέτως σε κάθε ιδεολογικό αντίπαλο, ξεσάλωναν με κάθε λογής ασυνάρτητο ακτιβιστικό λαϊκισμό, έστηναν και στήνουν πεδία μαχών προσπαθώντας να επιβληθούν πολιτικά σε μια εποχή αμηχανίας των πολιτών απέναντι στις εξελίξεις…
Από τους άθλιους εγκληματίες κουκουλοφόρους τύπου Κου-Κλουξ-Κλαν στις Σκουριές ώς τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των μεταναστών από ναζιστικές οργανώσεις, η κοινωνία βρίσκεται θαρρείς αντιμέτωπη με συμμορίες που προσπαθούν να καταλάβουν περιοχές ελέγχου. Αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα αντιπαράθεσης που υιοθέτησαν ανιστόρητα αρκετά πολιτικά κόμματα εντός και εκτός Βουλής, ακυρώνει τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της Δημοκρατίας μας, που εύκολα απαξιώσαμε, αντιμέτωποι με την πρώτη σοβαρή δυσκολία.
Η συντεταγμένη και καθόλου αυθόρμητη κοινοβουλευτική πρακτική και η ανεκδιήγητη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής πρέπει να λάβει πριν από όλα θεσμική απάντηση. Η Δημοκρατία και η κοινωνία λειτουργούν με κανόνες τους οποίους όποιος παραβαίνει, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους νόμους της πολιτείας. Αν λοιπόν η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την άθλια συμπεριφορά ορισμένων τυχάρπαστων φασιστών εντός του Κοινοβουλίου, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα, αν τα υπόλοιπα κόμματα με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν σε ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον των ναζιστών του Κοινοβουλίου, τότε το πολιτικό μας σύστημα είναι άξιο της μοίρας του και της εικόνας του.
Ένα θέμα επίσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το έθιξε με δηλώσεις της η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Φωτεινή Πιπιλή είναι αυτό της οπλοφορίας των βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου. Μα το Κοινοβούλιο είναι σαλούν και χρειάζεται να οπλοφορούν οι βουλευτές προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή τους; Είναι το Κοινοβούλιο της χώρας τόπος συγκέντρωσης συμμοριών και γκάνγκστερ ώστε να υπάρχει χρεία οπλοφορίας; Κινδυνεύει κανενός η ζωή και εισέρχονται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ζωσμένοι με κουμπούρια βουλευτές (…) που αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν ψυχραιμία, αλλά ούτε και τη στοιχειώδη νοημοσύνη; Αλήθεια, υπάρχει κανονισμός στη Βουλή που να επιτρέπει εντός του Κοινοβουλίου την οπλοφορία σε βουλευτές; Ποιος ακριβώς λόγος συντρέχει που να αιτιολογεί την οπλοφορία στα έδρανα της Βουλής, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν εισέρθει άτομα των οποίων η συμπεριφορά παραπέμπει αβίαστα σε κακοποιούς του υποκόσμου;
Η χώρα μας – αν και, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό το ξέχασαν εύκολα αρκετοί – είναι μια χώρα που ανήκει στον σύγχρονο κόσμο και ακολουθεί με όσα προβλήματα και αδυναμίες επιθυμεί να της φορτώσει κανείς τους ρυθμούς του σύγχρονου κόσμου. Η Ελλάδα κατάφερε ξεπερνώντας τον εαυτό της να βρίσκεται στον σύγχρονο κόσμο κι αυτό είναι πλέον επικίνδυνο να το ξεχνάμε και κυρίως να μην λογαριάζουμε τα πλεονεκτήματα της θέσης μας στην Ευρώπη.
Θα είναι ολέθριο λάθος να αφήσει η Δημοκρατία μας να φανεί ότι η ανεκτικότητά της αποτελεί αδυναμία. Είναι ολέθριο λάθος επίσης να μην αντιμετωπιστεί θεσμικά, άμεσα και συντριπτικά κάθε εκτροπή στις συμπεριφορές ή τακτικές ατόμων ή ομάδων υπό την ασυλία οποιασδήποτε ιδιότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:26