search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:38
MENU CLOSE

Δεν μετρούν τα θύματα…

03.06.2013 17:05

Όταν διαβάσει κανείς ορισμένα άρθρα εφημερίδων και παρακολουθήσει τις εμφανίσεις κάποιων υπουργών και στελεχών της ΝΔ, θα νομίσει ότι όχι μόνο πέρασε η κρίση ,αλλά περίπου η κοινωνία οφείλει ένα… μεγάλο ευχαριστώ για όσα περνάει εξ αιτίας του μνημονίου

Όταν διαβάσει κανείς ορισμένα άρθρα εφημερίδων και παρακολουθήσει τις εμφανίσεις κάποιων υπουργών και στελεχών της ΝΔ, θα νομίσει ότι όχι μόνο πέρασε η κρίση ,αλλά περίπου η κοινωνία οφείλει ένα… μεγάλο ευχαριστώ για όσα περνάει εξ αιτίας του μνημονίου.

Αυτό το κλίμα υπέρμετρης αισιοδοξίας που καλλιεργείται, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι:

– Δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, εξ αιτίας μιας πολιτικής που μειώνει τα εισοδήματα, τις συντάξεις, περιορίζει στο ελάχιστο τις κοινωνικές παροχές.

– Βλέπουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μην μπορούν να αντέξουν στην κρίση, να στερούνται χρηματοδότησης από τις τράπεζες, να μην μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας εξ αιτίας της βαθιάς ύφεσης.

– Βιώνουν την ανεργία που έχει ξεπεράσει το 27% για να ξεπεράσει το «όραμα» του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος στόχευσε με την πολιτική του από το 2010, να έχει…μόνο ένα άνεργο κάθε ελληνική οικογένεια( ο στόχος του επιτεύχθηκε με το παραπάνω!)

– Πληρώνουν το οικογενειακό καλάθι πιο ακριβά απ’ ότι τρία χρόνια πριν, αφού οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα είναι ανεξέλεγκτες, χωρίς κανένα  ουσιαστικό  έλεγχο.

Από που λοιπόν πηγάζει η αισιοδοξία που εκπέμπουν οι κυβερνητικοί ντελάληδες και τους σιγοντάρουν τα φερέφωνά τους σε διάφορα ΜΜΕ;

Μόνο και μόνο για να στηρίξουν τα πολιτικά τους σχέδια και τους τακτικισμούς τους  οι πολιτικοί αρχηγοί  της συγκυβέρνησης, αδιαφορώντας για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία με τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Μετά από ένα πόλεμο, το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις, είναι να μετράς τα θύματα…

Ούτε αυτό δεν κάνουν σε ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού για τα όσα έχουν υποστεί οι πολίτες εδώ και τρία χρόνια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:37