search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Πάνε και οι πεταλούδες…

25.07.2013 21:00
Πάνε και οι πεταλούδες… - Media

Κατά 50% έχει μειωθεί ο πληθυσμός των πεταλούδων των λιβαδιών μεταξύ του 1990 και το 2011 σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Κατά 50% έχει μειωθεί ο πληθυσμός των πεταλούδων των λιβαδιών μεταξύ του 1990 και το 2011 σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
Στην έρευνα επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 10 είδη πεταλούδας έχουν μειωθεί σε όλη την ΕΕ με κύρια αιτία της εξαφάνισης να είναι η υπερεντατικοποίηση της γεωργίας.
Επισημαίνεται ότι οι πεταλούδες αποτελούν μετά τα πτηνά, τον πλέον αξιόπιστο δείκτη της ΕΕ για την κατάσταση της βιοποικιλότητας εξαιτίας των λεπτομερών μακροπρόθεσμων στοιχείων που είναι διαθέσιμα από όλη την ΕΕ.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για τη βιοποικιλότητα της Ευρώπης καθώς οι πεταλούδες είναι σημαντικές στη διατήρηση της υγείας των οικοσυστημάτων καθώς η γονιμοποίησή τους με γύρη είναι ζωτικής σημασίας για τα φυσικά οικοσυστήματα και τη γεωργία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42