search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:46
MENU CLOSE

Αρχές Ιουνίου Τα ονόματα αυτών που συνταγογραφούν παράνομα

14.05.2010 15:30
Αρχές Ιουνίου Τα ονόματα αυτών που συνταγογραφούν παράνομα  - Media

Τα ονόματα των πρώτων στην παράνομη συνταγογράφηση γιατρών και φαρμακοποιών και εταιρειών που επωφελούνται θα δώσει στην δημοσιότητα στις 4 ή 5 Ιουνίου ο υπουργός Απασχόλησης.

Τα ονόματα των πρώτων στην παράνομη συνταγογράφηση γιατρών και φαρμακοποιών και εταιρειών που επωφελούνται θα δώσει στην δημοσιότητα στις 4 ή 5 Ιουνίου ο υπουργός Απασχόλησης.

«Θα σηματοδοτήσει ένα ουσιαστικό ράπισμα στα σκάνδαλα, στο όργιο της διαφθοράς», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στο υπουργείο δίνεται μεγάλη μάχη κατά της εισφοροδιαφυγής, δεδομένου ότι ο αριθμός των εισφοροδιαφευγόντων φτάνει στο «εκρηκτικό» ύψος των 800.000. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, πάντως, διαπιστώθηκε αύξηση στα τρία μεγάλα ταμεία από την καταβολή εισφορών κατά 4%.
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε και στοιχεία για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από το ΙΚΑ.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Λοβέρδος απαντώντας σε επερώτηση 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανισότητες και τις διακρίσεις ανάμεσα στο δύο φύλα, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σε απόλυτους αριθμούς από το ΙΚΑ ανέρχεται σε 1,41% συγκριτικά με το περσινό αντίστοιχο διάστημα και διαπιστώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια τον μήνα Απρίλιο.

Όπως είπε, πρόκειται για μικρή, αλλά καλή εξέλιξη με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του φαρμάκου. Εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν οι περιοριστικές πολιτικές για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42