search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:55
MENU CLOSE

Ποιος είναι ο δράστης

18.09.2013 14:03
Ποιος είναι ο δράστης - Media

Επισκεπτόταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές το μήνα, λέει ο Γιώργος Ρουπακιάς που ομολόγησε την δολοφονία του 34χρονου Παύλου.

Επισκεπτόταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές το μήνα, λέει ο δράστης που ομολόγησε την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 45χρονος ακροδεξιός Γιώργος Ρουπακιάς, «όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι για να αμυνθώ…». Έτσι προσπαθεί και να στοιχειοθετήσει ότι βρισκόταν σε άμυνα.
 
Ο δράστης, πατέρας δύο παιδιών που μένει στη Νίκαια, εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του.
 
Τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.
 
Γείτονές του στη Νίκαια μιλούν για «έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που έλειπε μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του λόγω της εργασίας του».
 
Συγγενικά του πρόσωπα, όπως γράφει το Βήμα, «δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση μαζί του».
 
Πιο "πλούσιες" είναι οι πληροφορίες του Tvxs.gr. Όπως αναφέρει, πρόκειται για γιο μεταναστών στην Γερμανία που μεγάλωσε παρατημένος στην Αθήνα που απολύθηκε πριν από δύο χρόνια από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία δούλευε κατηγορούμενος για απάτη.
 
Η ίδια ιστοσελίδα σημειώνει πως προσχώρησε μαζί με την σύζυγο του, στην Χρυσή Αυγή στην οποία  άρχισε να προσφέρει πληρωμένες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, από γείτονες και ανθρώπους με τους οποίους διατηρούσε επαφές, ο Ρουπακιάς πληρωνόταν από το ταμείο της Χρυσής Αυγής για να συμμετέχει σε ξυλοδαρμούς μεταναστών, κυρίως γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά.

Επισημαίνεται μάλιστα πως ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, δείχνει ότι διέθετε πείρα στα μαχαιρώματα.
 
Ένα από τα θέματα που καλείται να εξετάσει η αστυνομία είναι και η συμμετοχή του στους τραμπουκισμούς στο Πέραμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι δράστες της επίθεσης στο Πέραμα έμειναν ανενόχλητοι, φαίνεται ότι αποθράσυνε τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που αισθάνθηκαν ότι μπορούν να δρουν χωρίς συνέπειες.

Την ίδια εντύπωση είχε σχηματίσει και ο Ρουπακιάς από τις προηγούμενες επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε.

Τι λέει η αστυνομία:

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ. για οποιοδήποτε αδίκημα.
 
Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του έναν ηλεκτρικό εκκενωτή (τέιζερ).
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του, στο σπίτι του υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο κλομπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής τα οποία και πέταξε στα σκουπίδια η ίδια μετά το περιστατικό.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της έρευνας εντόπισαν σε κάδο απορριμμάτων τις σακούλες με το έντυπο υλικό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του 45χρονου είναι ταμίας Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Πηγές: Καθημερινή, Βήμα, Ελληνική Αστυνομία, Tvxs.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:55