search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:52
MENU CLOSE

Θα μας λείψει ο Ρέσλερ!

23.09.2013 11:42
Θα μας λείψει ο Ρέσλερ! - Media

Την παραίτησή του μετά τον καταποντισμό του στις εκλογές υπέβαλε ο Φίλιπ Ρέσλερ, αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών(FDP), σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Την παραίτησή του μετά τον καταποντισμό του στις εκλογές υπέβαλε ο Φίλιπ Ρέσλερ, αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών(FDP), σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA.
 
Το κόμμα του, που στήριζε την Άνγκελα Μέρκελ ηττήθηκε κατά κράτος στις εκλογές, λαμβάνοντας 4,8%, ποσοστό που δεν του επιτρέπει να μπει στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.
 
Σύμφωνα με το DPA, μάλιστα, και η ηγεσία του Κόμματος των Πρασίνων σχεδιάζει να υποβάλει την παραίτησή της, μετά την πτώση που σημείωσε το κόμμα στις χθεσινές γερμανικές εκλογές.
 
Η απόφαση των αρχηγών του κόμματος, Κλαούντια Ροτ και Τζεμ Οζντεμίρ, όπως αναφέρεται, ελήφθη ενόψει του συνεδρίου των Πρασίνων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους ερχόμενους μήνες.
 
Οι Ροτ και Οζντεμίρ κάλεσαν σύσσωμη την ηγεσία του κόμματος να παραιτηθεί, δήλωσαν πηγές προς το Γερμανικό Πρακτορείο. Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός ηγέτης των Πρασίνων, Φόλκερ Μπεκ, ανακοίνωσε ήδη ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση που κατέχει.


 
Ο Φιλιπ Ρέσλερ και η σύζυγός του Wiebke λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:51