search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:33
MENU CLOSE

Φυλάκιση για συλληφθέντες σε αντιφασιστική διαδήλωση – Πρόεδρος: «Σας καταδικάζουμε με βαριά καρδιά»

25.09.2013 06:09
Φυλάκιση για συλληφθέντες σε αντιφασιστική διαδήλωση – Πρόεδρος: «Σας καταδικάζουμε με βαριά καρδιά» - Media

Φυλάκιση επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης σε δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την προηγούμενη Τετάρτη…

Φυλάκιση επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης σε δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την προηγούμενη Τετάρτη για τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για απρόκλητη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών και για αντίσταση κατά της αρχής, με τον 30χρονο να καταδικάζεται σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή και τον 21χρονο φοιτητή σε φυλάκιση 2,5 ετών, επίσης με τριετή αναστολή.

Ο εισαγγελέας της έδρας, αφού πρότεινε την ενοχή τους, σημείωσε ότι η αγανάκτηση τους ήταν δικαιολογημένη λόγω της δολοφονίας ένα νέου ανθρώπου (σ. Π. Φύσσα στην Αμφιάλη), επισημαίνοντας ωστόσο ότι ως επικεφαλής της πορείας «έπρεπε να συνετίσουν και όχι να προβούν σε πράξεις βίας».

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για παραλείψεις και λάθη της αστυνομίας ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε: «Σας καταδικάζουμε με βαριά καρδιά. Μην αντιπαρατίθεστε στην βία με βία, αλλά με παιδεία. Ελπίζω στο Εφετείο να έχετε καλύτερη τύχη».
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: xronos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42