search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:21
MENU CLOSE

Η Αθήνα φλέγεται για 100 και μία ιδέες

22.11.2013 22:00
Η Αθήνα φλέγεται για 100 και μία ιδέες - Media

Οι Αθηναίοι πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους για την πόλη που ζουν και να κάνουν τη διαφορά…

Οι Αθηναίοι πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους για την πόλη που ζουν και να κάνουν τη διαφορά… Με βάση το κτήριο του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια (Αθηνάς 67 και Λυκούργου) ενεργοποιείται στην Αθήνα το πρόγραμμα «Re-Activate Athens / 101 Ideas» – ένα πρόγραμμα έρευνας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού υπό τη διεύθυνση του Urban – Think Tank Athens (U – TT Athens), μίας επιστημονικής ομάδας αφιερωμένης στην παραγωγή νέων ιδεών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων υπό την επίβλεψη του βραβευμένου Ελβετού αρχιτέκτονα Αλφρέντο Μπρίλεμπουργκ. Οι «101 ιδέες» θα προκύψουν μέσα από καθημερινές συναντήσεις καθηγητών, φοιτητών, αρχιτεκτόνων, αλλά και απλών πολιτών που θα πραγματοποιηθούν έως τον Μάρτιο του 2014 και αφορούν προτάσεις για – εφαρμόσιμες πρωτίστως – παρεμβάσεις στην πόλη. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν και σε αρχιτεκτονική έκθεση την άνοιξη του 2014, αλλά δεν θα μείνουν μόνο στη θεωρία, αφού το «Re-Activate Athens» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καινοτόμου πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ωνάση «Re-Think Athens», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την ανασυγκρότηση του κέντρου. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το «Re-Think Athens», σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλες οι μελέτες είναι έτοιμες και έχουν παραδοθεί στο κράτος, οπότε απομένουν οι σχετικές κινήσεις των αρμόδιων υπουργείων για να ενταχθεί το έργο στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Για το τι μπορεί να προκύψει από το «Re-Activate Athens / 101 Ideas» ο Αλφρέντο Μπρίλεμπουργκ ήταν σαφής: «Η Αθήνα φλέγεται για ιδέες», τόνισε κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας. Αυτό που διέκρινε, ωστόσο, είναι μια Αθήνα κατακερματισμένη σε γκέτο πλουσίων και γκέτο φτωχών και η γεφυροποίησή τους μοιάζει να είναι ο πρώτος στόχος του προγράμματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:21