search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:00
MENU CLOSE

Ερωτήματα προκαλεί δήλωση του Κ. Παπούλια: «Η τελευταία μου χρονιά ως Πρόεδρος που κόβω πίτα»

17.01.2014 05:55
Ερωτήματα προκαλεί δήλωση του Κ. Παπούλια: «Η τελευταία μου χρονιά ως Πρόεδρος που κόβω πίτα» - Media

«Φωτιές» άναψε ο Κάρολος Παπούλιας χτες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Φωτιές» άναψε ο Κάρολος Παπούλιας χτες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν κόψουν τις πίτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στη δήλωση: «Σας ευχαριστώ πολύ, από καρδιάς, για τη συνεργασία. Θα είναι η τελευταία μου χρονιά ως Πρόεδρος, που κόβω πίτα».

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε παγωμάρα στους παριστάμενους δημοσιογράφους που έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινίσεις από τον κ. Παπούλια. «Για ποιο λόγο μας χαιρετάτε κ. Πρόεδρε; Αφού και του χρόνου θα κόψετε πίτα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, είμαστε όλοι θνητοί. Εγώ θα παραδώσω τον Μάρτιο του 2015 την Προεδρία αλλά, που ξέρετε, μπορεί ο φούρναρης να μην έχει ξύλα…».

«Μήπως βλέπετε εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές;», επέμειναν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι όμως δεν έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση:

«Μακάρι να μην έχουμε αναταράξεις γιατί θέλουμε ησυχία, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπούλιας είναι 84 ετών και η θητεία του λήγει τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις, η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2014, αν και από πολιτικούς παράγοντες θεωρείται δεδομένο πως η συζήτηση και η ονοματολογία θα ξεκινήσει από τις αρχές του φθινοπώρου.

Πάντως, χθες συνεργάτες του Πρωθυπουργού ξεκαθάριζαν πως η δήλωση Παπούλια είναι ακριβής, καθώς θα είναι όντως η τελευταία του χρονιά στην Προεδρία, απέκρουαν όμως την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε αμέσως, ξεκόβοντας ουσιαστικά και κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές. Έτσι, το γεγονός θεωρείται λήξαν, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πολιτικές προεκτάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:59