search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:21
MENU CLOSE

Βίαιες συγκρούσεις στη Βραζιλία – Έκτακτα μέτρα ενόψει Μουντιάλ

07.02.2014 08:50
Βίαιες συγκρούσεις στη Βραζιλία – Έκτακτα μέτρα ενόψει Μουντιάλ - Media

Οι Βραζιλιάνοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο και την Εθνική τους ομάδα αλλά δυσκολεύονταi να χαρούν το επερχόμενο Μουντιάλ του καλοκαιριού.

Οι Βραζιλιάνοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο και την Εθνική τους ομάδα αλλά δυσκολεύονταi να χαρούν το επερχόμενο Μουντιάλ του καλοκαιριού.
 
Κι αυτό γιατί οι αυξήσεις των αγαθών και των υπηρεσιών είναι πέρα από τις δυνάμεις τους και δεν μπορούν να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.
 
Στο Ρίο έγινε μεγάλη διαδήλωση του αντίστοιχου κινήματος «Δεν πληρώνω» εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Κάποιοι διαδηλωτές έσπασαν τις πύλες του κεντρικού σταθμού τρένων και λεωφορείων και ξεκίνησαν αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία. Πέτρες και μολότοφ από τη μία, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου από την άλλη, έκαναν το Ρίο να μοιάζει με βομβαρδισμένη πόλη.
 
Επτά άτομα τραυματίστηκαν, ένας εικονολήπτης μάλιστα σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ έγιναν περισσότερες από 20 συλλήψεις.
 
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα χρησιμοποιηθούν 100.000 άνδρες ασφαλείας. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει δυνάμεις της αστυνομίας, της στρατονομίας, της τροχαίας και της Εθνικής Δύναμης, ενός επίλεκτου σώματος που θα μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42