search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:31
MENU CLOSE

Επιπλέον 1,7 εκατ. ελβετικά φράγκα επιστρέφει στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας

17.03.2014 19:52
Επιπλέον 1,7 εκατ. ελβετικά φράγκα επιστρέφει στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας - Media

Ποσό 1,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων αναμένεται να επιστραφεί  στο ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς του προφυλακισμένου, πρώην στελέχους του υπουργείου 'Άμυνας, Αντώνη Κάντα, μετά την αποδέσμευση των χρημάτων αυτών που να δρομολογεί η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

 
Ποσό περίπου 1,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων αναμένεται να επιστραφεί απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς του προφυλακισμένου, πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου 'Άμυνας, Αντώνη Κάντα, μετά την αποδέσμευση των χρημάτων αυτών που φέρεται να δρομολογεί η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας έχει συναινέσει στην αποδέσμευση του συνόλου των χρημάτων που διατηρούσε σε τράπεζα στη Γενεύη ο κατηγορούμενος Αντώνης Κάντας και τελούσαν υπό κατάσχεση από τις ελβετικές αρχές από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν δημοσιοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή του πρώην στελέχους του ΥΕΘΑ σε διακίνηση παράνομων χρημάτων από εξοπλιστικά προγράμματα.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα αυτά, που υπολογίζονται σε περίπου 1.700.000 ελβετικά φράγκα, και αφορούν τραπεζικό λογαριασμό ενός trust και επίσης ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα σε τράπεζες στη Γενεύη.
 
Τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία είχε προσκομίσει στην απολογία του ο ίδιος ο κ. Κάντας, ο οποίος ήδη έχει επιστρέψει χρηματικά ποσά από παράνομες αμοιβές του στο Δημόσιο και είχε δεσμευτεί ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης, Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο, ότι θα τα επιστρέψει και αυτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42