search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:18
MENU CLOSE

ΟΠΑΠ: Έτσι θα «τρέξουμε» VLTs, Λαχεία και online betting

02.04.2014 07:35
ΟΠΑΠ: Ποιοι επιλέγονται για την προμήθεια των VLTs - Media

Ένα σαφές περίγραμμα των ενεργειών που απομένουν προκειμένου να υλοποιηθούν τρία από τα σημαντικότερα projects που «τρέχει» αυτή την περίοδο ο ΟΠΑΠ, την ανάπτυξη δικτύου VLTs, την επανακυκλοφορία του Ξυστό και των νέων Κρατικών Λαχείων και την δραστηριοποίηση στο online betting

Ένα σαφές περίγραμμα των ενεργειών που απομένουν προκειμένου να υλοποιηθούν τρία από τα σημαντικότερα projects που «τρέχει» αυτή την περίοδο ο ΟΠΑΠ, την ανάπτυξη δικτύου VLTs, την επανακυκλοφορία του Ξυστό και των νέων Κρατικών Λαχείων και την δραστηριοποίηση στο online betting, έδωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Kamil Ziegler στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Michal Houst, εκτελεστικού μέλους του δ.σ. και των στελεχών του τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων, ανέφερε πως για τα βίντεολόττο ο στόχος είναι να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από την πρώτη ημέρα που θα μπουν «στην πρίζα». Κληθείς να δώσει μια τάξη μεγέθους, ο κ. Ziegler έκανε λόγο για «χιλιάδες VLTs», ώστε να ξεκινήσει όσο πιο δυναμικά είναι εφικτό η 10ετής περίοδος αποκλειστικής εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων που έχει αποκτήσει. Η διοίκηση εκτιμά πως στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργία της πρώτης παρτίδας των VLTs και μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου τους.

Στην παρούσα φάση ο ΟΠΑΠ αναμένει την έκδοση του κανονισμού παιχνιδιών των VLTs (αναμένεται σύντομα) από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων (ΕΕΕΠ) καθώς και την οριστικοποίηση του σχεδίου ρυθμίσεων για τα τυχερά παιχνίδια προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την εισαγωγή τους στην ελληνική αγορά. Αυτά είναι, η επιλογή του αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση και υποστήριξη του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος για την λειτουργία των VLTs, η επιλογή και την προμήθεια των 16.500 VLTs που θα λειτουργήσουν μέσω του δικτύου του και η προκήρυξη δημόσιου διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος εγκατάστασης και λειτουργίας των 18.500 VLTs έναντι ανταλλάγματος σε 4 έως 10 παραχωρησιούχους.

Όπως ανέφερε ο κ. Ziegler, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τον ανάδοχο του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος και για τους προμηθευτές των παιγνιομηχανημάτων και σύντομα (με προαπαιτούμενο να ολοκληρωθούν οι ενέργειες της ΕΕΕΠ) θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης κατάθεσης προτάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει γίνει χαρτογράφηση των σημείων (υπάρχοντων και μη) που θα λειτουργήσουν τα gaming halls του ΟΠΑΠ, ενώ έχει αποφασιστεί και το concept των καταστημάτων.

Για τα Λαχεία, ο επικεφαλής του Οργανισμού αποκάλυψε πως έπειτα από διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας (Intralot & Scientific Games), ο ΟΠΑΠ έχει πλέον αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., κάτι που θα επιτρέψει πρόσθετα λειτουργικά οφέλη σε σχέση με την αρχική συμφωνία. Η κοινοπραξία αναμένεται να χρησιμοποιήσει το υφιστάμενο δίκτυο πρακτορείων της ΟΠΑΠ προκειμένου να διευρύνει τα σημεία πώλησης και να εισάγει στην αγορά το νέο Ξυστό και τα κρατικά λαχεία, η επανακυκλοφορία των οποίων έχει τοποθετηθεί σε ένα μήνα, την πρώτη Μαΐου. Σε ότι αφορά στο Ξυστό, θα κυκλοφορήσουν τέσσερα στιγμιαία λαχεία, των ενός, δύο, τριών και πέντε ευρώ, ενώ το payout υπολογίζεται στο 60-70%, αναλόγως του τύπου του λαχείου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους πράκτορες για το ύψος των προμηθειών τους.

Για το online betting, η διοίκηση τόνισε πως αναμένει από τις αρχές να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την διαδικτυακή αγορά και επανέλαβε πως στόχος της είναι να ξεκινήσει τις διαδικτυακές της δραστηριότητες πριν την έναρξη (στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου) του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία. Ήδη έχει επιλεγεί η Gtech ως πάροχος  της πλατφόρμας διεξαγωγής online betting, στελέχη της οποίας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και εργάζονται μαζί με την αρμόδια ομάδα του ΟΠΑΠ κάτω από πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα επικεντρωθεί αρχικά στο αθλητικό διαδικτυακό στοίχημα και σχεδιάζεται η πλατφόρμα να ενισχύεται και να βελτιώνεται σταδιακά, καθώς ακολουθούν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωμπάσκετ). Η διοίκηση έχει εκτιμήσει πως δεν θα απαιτηθούν σημαντικές κεφαλαιακές επενδύσεις για το συγκεκριμένο project, ενδεχομένως κάτω των 10 εκατ. ευρώ.  

«Νέο» Στοίχημα

Παράλληλα, το management έχει θέσει ως προτεραιότητα και τον εκσυχρονισμό των υφιστάμενων παιχνιδιών, με τις πρώτες ενέργειες να αφορούν το Πάμε Στοίχημα. Η αύξηση των πωλήσεων του παιχνιδιού κατά 16,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 θεωρείται ως το πρώτο δείγμα γραφής των πρωτοβουλιών που αναδείχθηκαν για την «αναγέννηση» του Στοιχήματος, με τον ΟΠΑΠ να έχει αυξήσει κατά 62% τις επιλογές των παιχνιδιών που προσφέρονται ως «μονά» και κατά 105% για τα «διπλά».

Η διοίκηση επανέλαβε επίσης πως θα επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική του marketing για τα παιχνίδια, προαναγγέλλοντας τριετές πρόγραμμα περικοπών, από το οποίο ποσοστό 25% θα τεθεί σε εφαρμογή την εφετινή χρονιά, το μεγαλύτερο μέρος του, ποσοστό 65%, το 2015 και το υπόλοιπο 10% το 2016.

Τέλος, σε λειτουργικό επίπεδο η διοίκηση έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και η αύξηση της παραγωγικότητας. Στόχος είναι η δημιουργία νέων εταιρικών δομών και η ενίσχυση των ανθρωπίνων πόρων μέσω της πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού και παράλληλα η λήψη διαχειριστικών και τεχνολογικών μέτρων, ώστε να περιοριστεί το συνολικό λειτουργικό κόστος και να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με σχετική αναφορά στην ετήσια οικονομική έκθεση, η παρούσα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΠΑΠ η οποία έληξε προ ημερών (στις 31/3/2014) δεν θα ανανεωθεί, ούτε και θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη.

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42