search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:29
MENU CLOSE

Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

11.04.2014 10:43
Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας - Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι δάσκαλοι, στις 2 μετά το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι δάσκαλοι, στις 2 μετά το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ κάνει λόγο για «αξιολόγηση – χειραγώγηση που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατηγοριοποιώντας τα σχολεία και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς». Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση, η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας.
 
Εξάλλου, τα στοιχεία εξωτερικής αξιολόγησης των πανεπιστημίων παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Παρασκευής, στο υπουργείο Παιδείας από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
 
Η αξιολόγηση έγινε σε συνεργασία με την Αρχή Διασφάλισης κ. Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τον πρόεδρο της Αρχής Ευάγγελο Κουκουδάκη να τονίζει ότι συμμετείχαν 785 αξιολογητές. 
 
«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την εκπαίδευση και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα τελευταία 32 χρόνια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Από τους εξωτερικούς αξιολογητές παρατηρήθηκε πως υπάρχει υψηλός βαθμός στα προγράμματα σπουδών και υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο. Στα προβλήματα τονίστηκε πως υπάρχει ανεπαρκής αριθμός ερευνητικού προσωπικού, παρατεταμένη διάρκεια φοίτησης, χαμηλό επίπεδο υποδομών.
 
Αναφορικά με τους αιώνιους φοιτητές ο υπουργός τόνισε πως «όσοι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος λαϊκίζουν». Ο υπουργός Παιδείας δεν δέχτηκε να σχολιάσει την αξιολόγηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ερωτηθείς σχετικά με παραιτήσεις Διευθυντών που αρνούνται την αξιολόγηση απάντησε πως «οποίος δεν υπακούει στο νόμο θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες».
 
Όσον αφορά το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ιδρυμάτων που είναι στον αέρα εδώ και ένα μήνα, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απάντησε πως θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση από βδομάδα και οι σχετικές διαπιστωτική πράξεις για να εφαρμοσθεί η κινητικότητα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28