search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:08
MENU CLOSE

Παρθενορραφές έκτακτης εκλογικής ανάγκης

19.05.2014 21:00
Παρθενορραφές έκτακτης εκλογικής ανάγκης - Media

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών πέραν όλων των άλλων απέδειξαν ότι οι θαυματοποιοί της (πολιτικής) παρθενογένεσης έχουν ακόμη πέραση. 

 
Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών πέραν όλων των άλλων απέδειξαν ότι οι θαυματοποιοί της (πολιτικής) παρθενογένεσης έχουν ακόμη πέραση.
 
Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της εκλογικής αναμέτρησης της περασμένης Κυριακής ήταν η ευκολία της μεταμόρφωσης ξεσκολισμένων κομματικών αλανιών σε άσπιλες και αμόλυντες κορασίδες έτοιμες να γονιμοποιηθούν, όχι με κρίνα, αλλά με ψήφους…
 
Δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη η προσπάθειά τους. Ήταν αρκετή η δήλωση της ανεξαρτησίας τους από την κομματική μήτρα η οποία τους γέννησε, τους ανέδειξε και τους πρόσφερε την δυνατότητα να διοικήσουν και να συμβάλουν με την εξουσία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια στην καταστροφή της χώρας, στηρίζοντας μέχρι πρόσφατα  τις επιλογές των κομμάτων τους οι οποίες έδεσαν για γενιές την ελληνική κοινωνία με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
 
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ελάχιστοι τοπικοί άρχοντες από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας διεκδίκησαν στήριξη από το κόμμα τους. Αντίθετα, όλοι όσοι  θέλησαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εκλογική επιτυχία απαίτησαν το αντίθετο και έκαναν ότι ήταν δυνατό για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες (προεκλογικές) αποστάσεις.

Το ενδιαφέρον είναι μάλιστα, ότι αυτή η επιλογή της πολιτικής παρθενορραφής αποδείχθηκε αποτελεσματική.
 
Αν ρίξουμε μια ματιά  στις περιφέρειες θα δούμε: Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο πρώτος (Παυλίδης) εμφανίζεται ανεξάρτητος με τη στήριξη της ΝΔ. Ο δεύτερος (Γιαννακίδης) εμφανίζεται κατ ευθείαν προερχόμενος από το ιερό κρίνο! Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο (Σγουρό) στην Αττική, ο οποίος μάλλον ως βάρος θα εξέλαβε την ανοιχτή προσφορά υποστήριξης που του προσφέρει (εκτός από το ΠΑΣΟΚ του οποίου είναι στέλεχος) και η ΝΔ. Το ίδιο και στο Βόρειο Αιγαίο (Γιακαλής) στη δυτική Ελλάδα (Κατσιφάρας) και πάει λέγοντας, από τις περιφέρειες μέχρι τον τελευταίο δήμο της χώρας.
 
Καθώς ο κόσμος έχει προ πολλού πάψει να πιστεύει στα θαύματα (όπως αυτό της πολιτικής έστω  παρθενογένεσης) η επιτυχία των «ανεξάρτητων» τοπικών αρχόντων περιγράφει το αδιέξοδο στο οποίο εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένα τεράστια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.
 
Την ερχόμενη Κυριακή πάντως, στις ευρωκλογές το «έργο» δεν προβλέπει ρόλους ούτε για παρθένες «που δεν ήξεραν τίποτε» ούτε για Μαγδαληνές που μετάνιωσαν για ότι έπραξαν… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:03