search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:05
MENU CLOSE

Όταν η τέχνη… οργιάζει (Video)

13.10.2014 07:31
Όταν η τέχνη… οργιάζει (Video) - Media

Οι περισσότεροι έχουν ακουστά τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, έναν άντρα που άλλαξε ριζικά την ιστορία τόσο της λογοτεχνίας όσο και ευρύτερα των παραστατικών τεχνών, κατορθώνοντας να γίνει θρύλος

Οι περισσότεροι έχουν ακουστά τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, έναν άντρα που άλλαξε ριζικά την ιστορία τόσο της λογοτεχνίας όσο και ευρύτερα των παραστατικών τεχνών, κατορθώνοντας να γίνει θρύλος, με το έργο του να φτάνει (και να ξεπερνά) τα όρια σε θέματα ηδονής, επιθυμίας και πόθου.
 
Όταν λοιπόν ανοίγει αυλαία μία έκθεση αφιερωμένη στο έργο του και βγαίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που «προμοτάρει» την έκθεση αυτή το λιγότερο που θα περίμενε ο οποιοσδήποτε να δει είναι… γυμνό.
 
Μάλλον όμως το βίντεο διάρκειας 52 δευτερολέπτων, που αποτελεί δημιουργία των video artists David Freyomond και Florent Michel, ξεπέρασε (σαν τον ίδιο τον Σαντ) τα όρια, κάνοντας πολλούς στην Γαλλία να το χαρακτηρίσουν πορνογραφικό.
 
Το διαφημιστικό σποτ για την έκθεση «Sade. Attaquer le Soleil» του Μουσείου Ορσέ κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τα έργα του Ντε Σαντ, περιέχουν άκρως αποκαλυπτικές εικόνες με δεκάδες γυμνά σώματα ανδρών και γυναικών να συνθέτουν ένα ερωτικό… όργιο, το οποίο κορυφώνεται με τον σχηματισμό του ονόματός του (Sade).
 
Όπως και τα έργα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, που προκαλούν αντιμαχόμενες κριτικές, έτσι συνέβη και με το εν λόγω βίντεο. Πολλοί το κατέκριναν ως πορνογραφικό και άλλοι ως απλά προκλητικό, όπως η γαλλική Liberation, η οποία το συγκρίνει, μάλιστα, αισθητικά με μεγάλα έργα τέχνης.
 
Πάντως το μουσείο προειδοποιεί ότι το βίντεο περιέχει έντονες σκηνές που είναι σίγουρα ακατάλληλες για ανηλίκους…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:05