24/09/2020 20:07:16

Τσακαλώτος: Δεν λύνει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων η κυβερνητική τροπολογία

Τσακαλώτος: Δεν λύνει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων η κυβερνητική τροπολογία - Media

Ανεπαρκή χαρακτηρίζει την κυβερνητική ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια που κατατέθηκε στη Βουλή, ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι ούτε το πρόβλημα λύνει, αλλά ούτε και τους οφειλέτες ανακουφίζει.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του:
  • Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό.
  • Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης. 
Ο βουλευτής κάνει αναφορά  και στην επέκταση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα 2 χρόνια, η οποία θα κοστίσει στα φυσικά πρόσωπα περισσότερα από 1,5 δις ευρώ.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ «απαντά με καλύτερο τρόπο στo πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, καθώς βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου».
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.